Okategoriserade

Mängden kepsar och mormor Maj-Lis

7 januari 2017

Jag läste en krönika av Andrev Walden och fick en flashback till hur min mormor Maj-Lis verkligen vägrade att slänga grejer. Filbunkar diskades och sparades, strumpbyxor med hål funkade som dammtrasor, trasiga jeans kunde sparas och användas för att lappa andra trasiga jeans, att diska under rinnande vatten kom ej på fråga och lamporna i de rum som inte användes skulle givetvis vara släckta.

Som tonårig tyckte jag detta var extremt töntigt, men mormor hade levt under kriget då Finland var ett fattigt land och det slöseri man höll på med när henne egna barn växte upp och fick barn var ofattbart för henne. Det var inte för att Maj-Lis skulle ha varit extremt miljömedveten, utan bara att det i hennes värld var vansinne att slänga bort grejer.

Tänker på överflödet av grejer som vi har. Bara Maggans (och Vidars här på bildens) kepssamling är ju egentligen absurd. Typiskt att Maj-Lis skulle ha rätt och det är vår galna slit- och slänggeneration som har fel. (Däremot måste jag ge Maggies extrema noggrannhet inför packning imponerande. Själv pressar jag bara ner mina grejer i första bästa väska).

Men jaja, läs krönikan. Den är också rolig.

Så skiljer du dig inte
Fem minuters-metoden och en hyllning

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply