Personligt

Hur jag älskar Instagram

15 januari 2017

Lika säkert som vinterkräksjukan (fast just den kommer tydligen inte till L.A. så detta var en jättedålig jämförelse) dyker det upp diskussionen om hur sociala medier får en att må dåligt. Jag antar att det mest är människor som inte vuxit upp med sociala medier (ehum, som jag) som drar upp debatten om hur fina bilder på Instagram och Facebook gör att en tror att alla andra lever perfekt stylade liv och så vidare. Och det kan säkert stämma att det finns människor som fortfarande tror att sociala medier är en exakt spegling och dokumentär av verkligheten.

MEN för oss andra som kanske mest ser sociala medier som ett sätt att kommunicera med folk och inspireras av är det ju fantastiskt. Jag tänkte på detta när jag scrollade igenom Instagram för en stund sedan. En kompis är i Paris och fotar soluppgången, en massa andra åker skidor på olika ställen i Sverige och Finland, folk har gulliga barn och roliga captions, vackra män läser böcker på tunnelbanan i New York, Karin är uppe i Nykarleby och fotar och den andra Karin myser hemma med en kopp kaffe, nån har färgat håret grått och en annan skriver en jättelång feministisk text under sin bild, The New Yorker lägger ut en skämtteckning. Jag ÄLSKAR det. Jag får ta del av så många världar samtidigt.

Mina egna nio mest populära bilder från 2016 är tyvärr inte så varierande, men jag lovar att det dyker upp annat också i mitt flöde.

Borta bra, men hemma bäst. Eller?
Det jag aldrig lyckas med

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply minna lindeb 16 januari 2017 at 09:48

  Alltså just det ja. Om inte Instagram fanns vore jag en ännu värre nihilist.
  Och munjee vad söt Skallepär ni har.

  • Reply Peppe Öhman 17 januari 2017 at 08:18

   Haha, samma här och tack! Vi är väldigt nöjda med den skalliga lilla korven.

  Leave a Reply