Los Angeles

Tillsammans med 750 000 andra

21 januari 2017

I dag steg vi upp i ottan och åkte till DTLA för att rapportera från och gå i kvinnomarschen tillsammans med några vänner. Arrangörerna hade väntat sig mellan 70 -80 000, men 750 000 personer dök upp. Det fanns en så stark känsla av kärlek och solidaritet att jag blir alldeles tårögd när jag tänker på det. We The People, liksom!

 

Nu är jag alldeles slut i kroppen och dessutom förkyld, så jag orkar inte skriva mer. Men jag skrev en kort grej på min Hufvudstadsbladetblogg. Och i tidningen finns jag i ord och (rörlig) bild. Och imorgon skriver jag mer här. Vilket otroligt bra sätt att kicka igång 2017 på. hörni! Gick ni i marschen i era städer?

Gårdagens skräckupplevelse
Så kom Trumpfredagen

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Cruella 22 januari 2017 at 00:28

  Nä, för jag är en slöfock som nästan aldrig manifesterar. Vet inte riktigt varför. Det bor liksom ingen aktivist i mig. Jag kollade på nån livesändning jag hittade från Washington. Och sysslade med mina handarbetsprojekt, något som tydligen inträffar varje januari.

  • Reply Peppe Öhman 22 januari 2017 at 08:49

   det räknas också!

 • Reply Bohemian Maggie 22 januari 2017 at 04:52

  Wow, tänk att få vara med där. Vilken upplevelse, vilken fiilis. Men säkert på många sätt även påfrestande. Nej, jag marscherade inte heller för orkade tyvärr inte ta mig ner till Helsingfors. Skulle vägen ha varit kortare och tidpunkten bättre så skulle jag absolut ha marscherat. Att stå på barrikader är nog en grej som jag understöder.

 • Reply Nette 22 januari 2017 at 09:11

  Det känns fantastiskt att så många uppmärksammar detta och deltar. Jag (och antagligen många andra) har fortfarande svårt att fatta att han blev vald till president i ett land i väst. Och ju mera avslöjande info som kommer fram desto svårare blir det att acceptera. Jag är själv mamma till ett barn med funktionsnedsättning och annan nationalitet än finländsk och jag hade verkligen hoppats att världen hade kommit längre än så här år 2017. Tyvärr känns det som att också andra länder än USA följer samma tankesätt just nu. Naturligtvis inte alla. Och att få höra dig live (i Vasa i november 2016) och att följa din blogg inger hopp. Hopp om en förändring mot en snällare värld!

 • Reply Delpheena 22 januari 2017 at 09:26

  Brussels represent! Här samlades vi på fredagen för att tända ljus, hålla tyst minut och sjunga Imagine under själva inauguration . Typ 2000 pers? Det kändes bättre än att ligga hemma i fosterställning och oroa sig över framtiden. Solidarité!

  • Reply Peppe Öhman 22 januari 2017 at 10:27

   Så fint! Så fint! kram

 • Reply Bästa skyltarna på Women's March Los Angeles - Livet & LA 20 januari 2018 at 15:08

  […] som förra året hade vi en vansinnig tur och fick parkeringsplats precis invid marschens början. Jag fotade, filmade […]

 • Leave a Reply