Podcast

Är vi för självklara?

4 februari 2017

Jag älskar verkligen att göra podden med Magnus (med Karin med för den delen, men nu ska det handla om Magnus och Peppes podcast). Jag tycker att det är så himla roligt att samla på mig artiklar på flipboarden och att försöka komma med en kritisk/analytisk tes kring fyra-fem teman varje vecka. Plus att det är kul att skoja med Magnus. MEN ibland är det svårt med nivån, jag vet liksom inte om vi talar om ämnen som är självklara, ointressanta eftersom de bottnar så mycket i USA, mediekritik och feminism eller om vi upprepar oss för mycket.

Kan inte ni som lyssnar på podden kommentera och säga vad ni tycker eller ännu bättre komma med förslag på ämnen vi borde ta upp. TACK och hjärta på förhand.

Gå förbi kön
Bröstvårtor på Mumin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Hara 5 februari 2017 at 16:25

  Tycker att ni är ett bra och orginellt team då ni dessutom är ett par.
  Magnus är ibland lite svävande i sina resonemang då Peppe kör rakt i en frågeställning.
  Svensk diskuterande ”hit och dit” finskt rationellare ställningstagande? Men tycker ändå att ni kompletterar varandra på ett bra sätt. Magnus tar plats som en erfaren radiotalare, Peppes röst lite svag(talteknik i mikrofon?) ibland men tar sig nog ton när det gäller. Ni kunde kanske lite bättre balansera Finland-Sverige-USA när det kommer till allmänna opinioner. Men förstås med Trumps ”reality show” är blickarna riktade mot USA i dagens läge tänker jag.

  Ett brännhett ämne: Dagens fosterdiagnostik, var går gränsen för mänskorna om det diagnostiseras allvarliga, mindre allvarliga avvikelser från det ”normala”. Alltså hur tänker man ifråga om abort i det här sammanhanget? Är vi i all tysthet på väg mot att det är önskvärt att endast ”supermänskor” skall födas i västvärlden?

  • Reply Peppe Öhman 5 februari 2017 at 17:33

   tack för konstruktiv kritik och kommentar! läste susanna ilmonis text om fosterdiagnistik och tycker att det är oerhört intressant. och lite hemskt. ska prata om det. tack!

 • Reply Raipé 6 februari 2017 at 17:33

  Idag är det lite svårt att det inte blir mycket USA politik på agendan så har nog inget problem med det. Sen lyssnar folk säkert också pga att de tycker det ni talar om sådär generellt sätt. Men man kan såklart alltid förbättra på sin produkt, här några förslag:

  – Ha en ”fråga Peppe o Magnus” sektion var lyssnarna kan skicka in frågor (kan vara tema baserat eller friform)
  – Ta in gäster nu och då, förstår att det inte kan eller skall vara varje vecka (också pga praktiska arrangemang) men ibland kan det ju vara intressant att få nya synpunkter.
  – Lägg upp en ”poll” på er(a) hemsidor om ämnen ni sen kan snacka om på podden

  Ja tycker det är bra att ni balanserar mellan väldigt allvarligare och mycket mer lätta ämnen.

  • Reply Peppe Öhman 6 februari 2017 at 18:16

   Tack Raipé för denna utmärkta feedback! <3

 • Reply Eleonore 8 februari 2017 at 02:36

  Ni är lysande, en fin balans på ett finurligt, mustigt och tänkvärt sätt. Love it! Bra också med betalning per månad!

  • Reply Peppe Öhman 8 februari 2017 at 08:28

   TACK! Hjärta och kärlek!

 • Reply Frusnygg 8 februari 2017 at 11:46

  Jag inspireras av er jargong. I början när jag lyssnade tyckte jag den var jobbig men nu har jag vant mig. Magnus är en modig och stark man. Inte många män jag kommer i kontakt med tyvärr som är så generösa. Du, Peppe, är min bästa förebild vad gäller att stå upp för sin besservisser, sin kunskap, sina fel eller vad som helst utan att huka ner sig. Love it! Om inte du är rädd för dålig stämning ska inte jag heller vara det även om det känns som skit ibland.
  Ämnena är intressanta men sättet ni pratar på är det mest intressanta.

  • Reply Peppe Öhman 8 februari 2017 at 21:07

   Tack snälla! Blev så himla glad för detta. På riktigt. KRAM

 • Reply Frida 10 februari 2017 at 16:44

  Jag gillar att ni har/tar olika ståndpunkt i saker och diskuterar utifrån det- gör ofta att jag tänker att båda har en poäng och att det finns många nyanser i saker. Peppe- du ger mig ofta bra argument gällande feminism och humanism, keep it up! Bra förslag ovan med att ha en fråga till er varje avsnitt också. Enda kritiken jag har är någon av de senaste avsnitte när Majlis skrek av och till i bakgrunden stor del av avsnittet. Blev svårt att koncentrera sig på vad ni pratade om! Obs ingen kritik mot er som föräldrar öht, endast ljudmässigt. Kram!

  • Reply Peppe Öhman 10 februari 2017 at 17:37

   Tack för bra feedback! <3 Och Majlis ska definitivt åtgärdas. 🙂 Kram

  Leave a Reply