Okategoriserade

Måndagslistan

13 februari 2017

Snodde denna lista av Ellen och Catariina på den tiden var det en fredagslista, men eftersom det är måndag i dag omvandlar jag den till en måndagslista.

1. Sammanfatta din dag och ditt humör i en mening.

Fåglarna sjunger, träden blommar, palmerna vajar långsamt och temperaturen har äntligen klättrat över 20-strecket. Kan man annat än vara lycklig? Jag har skickat in en del av ett manus, besökt Finlands konsulat och tagit ett första steg mot att Majlis ska bli en finländsk medborgare, skrivit en nyhetstext och ska nu skriva vidare på L.A.-guiden som kommer ut i höst. Fast först ska jag luncha och sen att springa lite på eftermiddagen.

2. Tipsa om två kulturgrejer (litteratur/film/musik/konst et.c.) som du nyligen uppskattat.

Just nu läser jag Homegoing av Yaa Gyasi, en historia som börjar i 1700-talets Ghana med slavhandel och kolonialism och fortsätter generationer framåt. Har läst ungefär hälften och längtar efter att få lägga mig i ett bad och fortsätta läsa i den.

Själv har jag inte ännu sett filmen Tom of Finland, men tycker att ni ska se den. För ungefär ett år sedan var Pekka, som har huvudrollen, här för att kolla på inspelningsplatser och då passade vi givetvis på att dricka lite öl.

3. Ge varsitt exempel på nånting du är rädd för, retar dig på och ser fram emot.

Jag är rädd för att det här underbara livet i Los Angeles ska ta slut. Igår tog jag en promenad längs med stranden precis innan solen gick ner och det var så vackert att jag fick andnöd. Känner sån tacksamhet för att få bo här. Jag retar mig på folk som bara pratar om sig själva utan att ställa en enda motfråga. Jag ser fram emot att äta middag med Magnus och Vidar ikväll. Jag ser faktiskt alltid fram emot nästa måltid.


4. Berätta om fyra av dina intressen, hobbyer eller ämnen du gillar.

Ett: Jag älskar att rida. Jag vet, jag vet. Ett himla tjat om hästar på den här bloggen.

Två: Jag gillar faktiskt att springa, fast kanske ändå mest den där sköna känslan efteråt.

Tre: Att göra podcast. Det är fruktansvärt roligt och svårt ibland att i snabb takt vara tvungen att formulera en tanke som en någorlunda smart. Och så älskar jag ju bloggen också, men när jag skriver inlägg som bara handlar om russebussar får jag en känsla av att ni kanske tycker jag är en ytlig person. Eller så har ni läst bloggen länge och vet att man kan vara en massa saker samtidigt.

Fyra: Att läsa böcker och prata om böcker. Det slog mig tidigare i dag att jag verkligen inte alls gillar att skriva böcker, men halkar ändå in på det spåret. Eller nåt med det måste jag ju gilla, men det är 90 procent ångest och tvivel och tio procent lycka och tillfredställelse. Jag kommer nog aldrig att vara helt nöjd med mina texter.

5. Beskriv dig själv med fem ord.

Jag säger: bestämd, rolig, smart, förlåtande och ambitiös.

Magnus säger: äventyrlig, stark, en workaholic, slarvig när det kommer till allt annat utom ditt skrivande och värmeälskande. ”Det sämsta med att gå ut på krogen för dig är när ingen vill diskutera politik”

Förresten, de senaste tre månader har jag skrivit 90 procent av alla inlägg med en baby i famnen. Därför är kanske inte alla förklaringar och ordval top notch.

Amerikanska och finska komplimanger
Ingen kan göra allt, men

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Hara 13 februari 2017 at 21:32

  På tal om filmen Tom of Finland, filmmakarna snackar om filmprocessen http://areena.yle.fi/1-3988556 , tyvärr bara på finska.

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2017 at 21:47

   Tack! Ska kolla!

 • Reply Jenny 13 februari 2017 at 22:58

  Hörru, du är så mycket bättre än du beskriver dig själv i den här texten, du är för fan fucking fab. Ingen tror att du är du är russebuss-ytlig, du får tjata om hästar (det gör du inte som det är men OM du vill så gör det!) och dina texter ÄR top bitch. Vill skriva notch men min telefon vill skriva bitch.

  Stor kram.

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2017 at 09:04

   Nu blev jag lite tårögd. Tack för så fina ord. DU är top bitch! <3 <3 <3

 • Reply AlandsPetra 15 februari 2017 at 10:35

  TACK för boktipset!!! Jag stoppade mitt i bloggläsandet för att beställa hem!!!! Kram!

  • Reply Peppe Öhman 15 februari 2017 at 19:30

   Vet du, jag har tänkt på dig varje gång jag öppnat boken. Tänkt att jag måste tipsa dig om denna. Tur att du läste bloggen. KRAM

  Leave a Reply