Personligt

Saker jag stör mig på

17 februari 2017

När jag slösurfade från blogg till blogg snubblade jag över den här ”Saker jag irriterar mig på-listan” som Julia gjort. En vill ju att bloggen ska vara positiv och peppande, men det finns något tillfredsställande i att läsa om småsaker andra irriterar sig på. Kanske för att man känner igen sig i så många punkter (*ens blogg har en egen Facebooksida* hehe) och för att det finns nåt komiskt patetiskt att vara den som irriterar sig på bagateller. En borde liksom vara en större människa än så. Jag är inte det, men accepterar också att the joke is on me.

Jag hakar på. Tycker för övrigt att Julia hade många riktgt bra grejer på sin lista, som till exempel: ”Män som ska göra ”humor” av att typ imitera Beyoncés gravidbilder fast med sin tjocka mage istället. Även män som hånar sina döttrar eller flickvänner genom att härma deras sminkning, poser eller outfits. Världens tröttaste och sämsta humor.”

Saker jag stör mig på:

*Folk som är jättelänge inne på restaurangtoaletten trots att det är kö utanför.

* Folk som åker på semester och tar en screenshot av temperaturappen på telefonen, lägger ut den på sociala medier och skriver triumferande att det är varmt där de är och kallt hemma i Norden.

* Folk som inte har barn och klagar på att de inte får sova tillräckligt.

* Folk som tror att de enda som får klaga på sömnbrist är föräldrar.

* Folk som använder trettio hashtaggar på varje instagrambild.

* Folk som räknar vuxenpoäng för att de har med sig matlåda till jobbet och man ba: alltså du är 33, har barn och bostadslån. No need att räkna, du ÄR vuxen.

* ”Folk” som lämnar kvar ett ark papper på toarullen.

* Folk som på sociala medier insinuerar att deras barn är exceptionellt smarta, tidiga och begåvade. ALLA föräldrar tycker så om sina barn, skillnaden är att vissa vet bättre än att tuta ut det.

* Folk som inte håller upp dörren för den som kommer efter, SPECIELLT om det är en barnvagn.

* Folk använder Facebook som nåt slags offentlig dagbok över vad för slags kött de äter till middag. Bonus: och zoomar in vin/champagneloggan. Eller nä, det stör mig kanske inte så mycket. Tycker mest det är konstigt.

* Folk som delar texter på sociala medier och bara skriver ”TÄNKVÄRT!” istället för att förklara varför de delat. Samma kategori: Folk som inte kollar källan innan de delar.

Ni får gärna fylla på med saker ni stör er på. OBS den är mänskligt och förlösande och inte så allvarligt.

Jag älskar när:

* Folk är generösa mot varandra. Alltså inte bara monetärt, utan tipsar om jobb, delar texter och videon, ger komplimanger och så vidare.

* Killar skrattar högt åt sina tjejers skämt ute bland folk.

* Män gillar och delar (pop)kultur gjort av kvinnor (överraskande sällsynt).

Äh, den här kärlekslistan var inte alls lika rolig att skriva.

 

Idioten
Skrytmånsar och jantelagen

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Cecilia 18 februari 2017 at 02:31

  Är så med dig i detta.

  • Reply Peppe Öhman 19 februari 2017 at 09:59

   HJÄRTA!

 • Reply Liljan 18 februari 2017 at 03:10

  Folk som tror att dom ”i princip är ensamstående hälften av tiden” pga dom har män som reser i arbetet/jobbar skiftesjobb/allmänt jobbar mycket. Alltså ursäkta men NEJ??! Mvh, inte alls bitter fullständigt ensamstående med varken pappa eller annan man med i bilden

  • Reply Peppe Öhman 19 februari 2017 at 09:59

   Hör dig!

   • Reply ZUCCERBERG 9 november 2018 at 01:39

    jAg hÖr DiG INte, kAn dU pRAta liTe hÖGrE?

 • Reply Maline 19 februari 2017 at 03:59

  Jag irriterar mig på folk som kör 1km med BILEN till GYMMET, gymmar i en timme och kör sedan hem samma kilometer… varför inte gå/springa/cykla den där kilometern ? Det gäller korta sträckor i överlag… Mera vardagsmotion åt folket !

  • Reply Peppe Öhman 19 februari 2017 at 10:00

   Hahaha, jag med.

 • Reply Sofia 19 februari 2017 at 09:59

  Personer som tränger sig ombord på tåget/bussen/spårvagnen samtidigt som man själv och en hel hop andra håller på att kliva av gör mig vansinnig. Samma när de pratar högt i mobilen under resan. Irriterar mig också mycket på personen framför mig i kassakön när hen inte lägger en sån där avdelningspinne på bandet. Men det är nog mest för att jag bor i Norge och här är det standard att inte göra det. Blir tokig.

 • Reply Linda F 19 februari 2017 at 10:55

  Haha, känner mig träffad särskilt på att zooma in på vinloggan. Men å andra sidan är det lite what I do, så kanske det inte är så konstigt? Inte vet jag.

  • Reply Peppe Öhman 19 februari 2017 at 11:26

   Äh, det är ju ditt jobb! Jag menade främst folk som liksom vill skryta mer att de dricker svindyra viner (men det säger säkert mer om mig än om dem).

 • Reply Sophie 16 oktober 2018 at 00:08

  Folk som säger ”åh jag har bara varit utomlands 4 gånger i år”
  EEEEEHM, ursäkta??? jag har bara varit utomlands en gång i mitt liv, VAR GLAD!

 • Leave a Reply