Gravid

Övernaturliga egenskaper som gravida har

22 februari 2017

Främmande människor som vill peta på ens bébé. Hur ber man dem artigt att stay the fuké away med sina potentiellt smutsiga fingrar?

På tal om smuts kan har jag en fråga. När jag berättade att jag var gravid sa min syrra att när hon var väntade barn blev hennes hår aldrig smutsigt. Hon kunde gå hur länge som helst utan att tvätta det. Jag var lite skeptisk. Tycker inte att alla övernaturliga egenskaper som gravida kvinnor tillskrivs (förutom att just skapa ett barn i sin mage) är trovärdiga. MEN mitt hår höll sig faktiskt rent mycket längre tider än vanligt. Nu är jag tillbaka i flotträsket och kämpar stenhårt för att inte tvätta håret oftare än två gånger i veckan. Funkar inte alltid.

Upplevde ni som har varit gravida samma sak? Eller fick nå måhända någon annan egenskap?

Ett år och 364 dagar
Den otroliga kvinnokroppen

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Pia 22 februari 2017 at 22:06

  Tvättade håret jätte sällan då jag var gravid. Såg ändå rent och snyggt ut.
  Däremot var det precis tvärtom med en ny bebe. Håret mådde dåligt, jag tappade massor av hår och det var alltid smutsigt.

  • Reply Peppe Öhman 25 februari 2017 at 17:53

   Men är du tillbaka på status quo nu? Jag känner nämligen att jag gör samma hårresa.

 • Reply Erika 23 februari 2017 at 03:09

  Fick ett perfekt, flottfritt hår. Även sammetshy. Älskade det. (I övrigt bara nackdelar som foglossning etc). Alla sa att jag skulle få en pojke iom min perfekta hy. Fick en flicka. Ha. (Inte ha som att få en flicka utan ha som i att alla hade fel – utom jag, modern).

  • Reply Peppe Öhman 25 februari 2017 at 17:52

   AHA! Jag hade också otroligt fin hy när jag var gravis. Och det var en Majlis!

 • Reply Erika 23 februari 2017 at 08:37

  Jag som tänkte att mitt hår ÄNTLIGEN vant sig vid mer sällantvättar, men då kanske det är att jag är gravid som orsakat detta lyxiga. Får se när barnet är ute ifall det återgår till den vanliga flottfesten helt enkelt.

  • Reply Peppe Öhman 25 februari 2017 at 17:54

   Tro inte på allt du läser här. Kanske ditt hår äntligen fogat sig till sällantvättar och struntar i om du är gravid eller inte.

 • Reply Majsan 23 februari 2017 at 08:53

  Mitt lockiga hår raknade. . Förutom med den sista, fjärde barnet, då blev håret rakt under ammningen. Tror ändå att hormonerna har mycket med saken att göra, men tycker aspekten övernaturligt är mycket trevligare.. jag har ju fått uppleva klimakteriet också och det kommer mera … övernaturligt.. och inte enbart negativt bara en förstår just då att jaha det är klimakteriet.. vi är så vana att bara köra på och eftersom ingen av oss varit med om det förut innan kommer i det så förstår vi ju inte genast vad det är frågan om. Men du har ju långt till dess så du får väl fortsätta tvätta håret varje dag i c 25 år till .. allt har sin tid . Ha det bra !

  • Reply Peppe Öhman 25 februari 2017 at 17:57

   Är det sant! Kroppen så full av överraskningar. Och vad roligt att höra att den fortsätter att överraska en positivt (också).

 • Reply Maja 23 februari 2017 at 11:06

  Behövde typ inte tvätta håret (måste göra det varannan dag annars) och fick inga finnar (vilket jag har lite då och då, rätt ofta annars). Magi!

  • Reply Peppe Öhman 25 februari 2017 at 17:58

   Kroppen borde hålla fast vid det goda graviditetsflowet också efter att man fött barn

 • Reply Ida 24 februari 2017 at 23:18

  En sminkare undrade över att mitt hår blivit mycket tjockare, att hur är det möjligt. Sen berättade jag att jag är gravid, och hon ba AH MEN DET FÖRKLARAR SAKEN, HELT NORMALT? (Älskar gravidmagi hehe.)

  • Reply Peppe Öhman 25 februari 2017 at 17:59

   Det är för att du är så jäkla strålande som gravid. (och annars också för den delen)

  Leave a Reply