Jobb Resa

Vad är grejen med San Francisco?

25 februari 2017

Jamen hej från San Francisco! Jag vet att jag borde älska den här staden, men jag tror att jag behöver en lokal guide för att förstå den. Jag tycker visserligen lite mer om SF varje gång jag är här, men blir alltid liiiite illa till mods av alla uteliggare, knäppgökar, djupa inkomstklyftor, att det är så förbannat kallt och blåsigt och mängden turister som köar för att få åka gammaldags spårvagn.

Jag är inte dummare än att jag fattar att detta är en magisk stad, snygg är den definitivt och i varje hörn ligger det en restaurang eller barn jag vill testa. Men jag skulle nog behöva den där guidningen eller att själv bo här för att San Francisco skulle komma på min städer jag älskar-lista. Eller så är jag omedvetet påverkad av att man ANTINGEN måste gillad LA eller SF.

Och när jag ändå neggar: tycker också att Starbucks gör äckligt kaffe. Efter frukosten köpte jag en stödkopp och måste slänga bort hälften på grund av USCH. Nåja, nog klagat. Har intervjuat ett underbart par som flyttade till SF 1967 och berättade om Summer of Love. Politiken, musiken, kulturen, sexet och drogerna. Exempel: Så gulligt när två sjuttioåringar fnissar och berättar om drogerna de gjorde på 1960-talet.

Och så har vi ätit goda veganburgare. På vägen upp körde vi nämligen förbi en gigantisk inhägnad med kor och Vidar fattade kopplingen mellan hamburgare och kokött. Nu vill han förbjuda alla att äta döda djur.


På bilden ovan är jag så trött att Magnus frågade om jag gråtit på grund av röda glansiga ögon. Jag ba med martyrstämma: ”Det är okej. Jag har bara jobbat jättemycket och sovit jättelite”. Men det är inte alls synd om mig på riktigt för nu tänker jag inte jobba förrän på måndagen.

Maggie i olika svenska tv-program
Jag ÄR mina föräldrar

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Förvånad 26 februari 2017 at 04:15

  Nu hänger jag inte med riktigt. Du talar om de djupa inkomstklyftorna. Är det mera jämlikt i LA? Är nyfiken på detta och har inte studerat inkomstfördelningsstatistiken själv.

  • Reply Peppe Öhman 26 februari 2017 at 19:39

   Klart att det finns inkomstklyftor i LA också. Men eftersom SF ligger inklämt på en så mycket mindre yta och Silicon Valley-miljonärerna fått hyres- och bostadspriserna att explodera är kontrasten mellan uteliggarna och teslorna mycket tydlig i SF. Visste du att SF är den storstad i USA med minst barn pga av att barnfamiljer inte har råd att bo där pga av bostadspriser och terminsavgifter?

 • Reply Bea 26 februari 2017 at 09:29

  Känner nästan en spärr när jag kommenterar två inlägg i rad 🙂

  MEN SF i september, då är vädret fint, få turister och allmänt skönt.
  Resten av året vinner nästan LA tycker jag.

  • Reply Peppe Öhman 26 februari 2017 at 19:40

   Ska göra det!! 🙂 (och dina kommentarer är alltid mer än välkomna)

 • Reply Henni 26 februari 2017 at 22:35

  Vidar<3 Ville själv vara vege som riktigt liten (pga ville ej döda djur/äta djur som dödats) men föräldrarna o mor o farföräldrarna såg till att försöka tvinga på kött vid varje måltid tills jag började äta det igen (vilket firades). I sena tonåren blev jag vegan och kände mycket ilska mot föräldrar som jag kände att "lurat" mig äta djur mot min vilja/bättre vetande.
  (10 år efter att ha blivit vegan har nog min ilska lite avtagit men ville bara kommentera att det är fint att ni lyssnar på det som kommer naturligt för ert barn haha, vare sig de är att äta djur eller inte göra det).

  För att knyta detta mer till ditt blogginlägg – har inte varit i LA eller SF på tie år heller, men tyckte då att de var helt tvärtom – hade svårt för LA pga de enorma inkomstklyftorna, älskade SF. På tie år har mycket hänt i SF, detta inlägg var en bra påminnelse att jag nog borde besöka staden igen före jag fortsätter berätta för folk hur mycket jag gillar den 😀

  • Reply Peppe Öhman 27 februari 2017 at 07:27

   ja, jag tror att techpengarna påverkat SF ordentligt. Personerna jag intervjuade sa att staden blir allt mindre diversifierad på grund av att det bara är vita som har råd att bo där (förutom på gatan), men jag fattar som sagt att den också har sina magiska sidor. På tal om att äta djur lade min ridinstruktör upp denna igår: http://www.bbncommunity.com/21-shocking-illustrations-reveal-animals-feel-switching-humans/ Kunde inte släppa den riktigt. Kram och fin marsvecka!

 • Reply Jenn - forever abroad 27 februari 2017 at 00:54

  Hmm jaa alltså jag hade nog lite samma känsla när jag var där i somras. Typ, det är en cool stad – det är det, men sådär superförälskad blev inte jag heller, för den är samtidigt väldigt weird. Dock blev jag impad av Golden Gate Bron, och det är rätt sällan jag blir impad av turistiga grejer 😉

  • Reply Peppe Öhman 27 februari 2017 at 20:40

   Jag med, imponerad av Golden Gate alltså. Alltså SÅ mäktig!

 • Reply Ingen Katt 27 februari 2017 at 01:21

  Jag var i SF i två veckor en gång. Och jag ÄLSKADE det. Men hade jag kommit som turist ett par dagar hade jag nog inte riktigt sett grejen. Själva city är ju inte märkvärdigt och turistgrejerna som fishermans wharf och spårvagnarna känns ju inte helt hett heller. Och väldigt mycket uteliggare, ja. MEN: jag bodde i The Mission, latinokvarteren (som börjar bli hippa, gentrifiering big time), och det kändes mer genuint och superfint. Height Asbury var ju mest smoke shops och turister som ville kolla på folk som rökte på. Men The Mission! Ojoj. Så himla fina kvarter att bara vara i. Och att ta bilen över bron lite norrut var också magiskt, besöka småhålor och diners. Gillade ändå typ allt med SF, just för att vi bodde där i två veckor, i en vanlig lägenhet, bland vanligt folk. Det fanns mycket kultur som hade varit lätt att missa, små evenemang (vi såg en gratis-föreställning av Game of thrones senaste avsnitt, med BYOB, bring your own beverage, och vi var på en liten standup-föreställning i en källare till en videobutik, där det ingick spagetti och muffins) och utställningar. Avslappnad attityd, och bara superhärligt.

  • Reply Peppe Öhman 27 februari 2017 at 20:40

   Man alltså jag tror att du gjorde precis rätt. Stannade i två veckor och tog dig tid att utforska stan och dess omgivning. Varje gång jag besökt SF har det varit en arbetsresa och jag har bara skyndat hit och dit. Får lov att ge stan en ny chans med mer tid (och gärna guide/kompis). <3

  Leave a Reply