Feminism

Sex i gråzonen

7 mars 2017

Har ni sett den senaste, och sista, säsongen av Girls? Avsnitt tre där Hannah träffar en berömd författare efter att hon skrivet en text om hur flera kvinnor vittnat om att ha blivit sexuellt ofredade av honom. Så jäkla bra, vill inte vara en spoliermaskin, vi att ni ser avsnittet själva.

Sex i gråzonen är bland annat tjatsex. För fina flickor säger först nej och sen går de motvilligt med på sex. Sex för husfridens skull. Bara retoriken att kvinnor ger och män får/tar är så äcklig. Eller vad är egentligen skillnaden mellan gråzonen och sexuellt ofredande?

Äh, andra skriver om det här så mycket bättre än jag. När ni kollat på Girls kan ni gå in på Lady Dahmers och läsa.

Svaghet är mänskligt
Fittan, snippan, vulvan

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Johanna 7 mars 2017 at 18:36

  Såg det igår, så otroligt bra och så mycket tankar och känslor det väcker. SÅ TYDLIGT om något som felaktigt kan uppfattas som luddigt, men som verkligen inte är det. Jag tänker att Lena Dunham typ kan vara nöjd med sin livsgärning nu..

 • Reply Ellen 7 mars 2017 at 23:37

  Tycker det är THE bästa avsnitt av Girls ever. Såg det för en vecka sen och tänker ännu på det dagligen. Tanten om gråzoner var min favorit. Det kändes som att Lena Dunham berättade själv där, eller att det var det minst spelade (på ett bra sätt!) i hela serien. So far. Älskar också att mina känslor inför den här mannnen är så komplexa. Otroligt bra avsnitt.

  • Reply Peppe Öhman 8 mars 2017 at 09:17

   Jag vet, så BRA avsnitt! Från första sekunden till den sista när en massa andra kvinnor vandrar in i hans lägenhet.

 • Reply Lina 13 mars 2017 at 14:31

  En grej som lite tangerar ger/får som jag kom på först IFJOL är också att det att snoppen åker in i snippan inte automatiskt behöver ses som en penetrering utan lika bra kan vara en omslutning. Ahaa! tänkte jag när jag kom på det. Det kan vara jag som omsluter honom lika mycket som det är han som penetrerar mig.

  Hoppas det finns ett russebussgäng som heter ”The Omsluters” i nästa SKAM-säsong.

  • Reply Peppe Öhman 13 mars 2017 at 15:44

   Jag ÄLSKAR ”The Omsluters! Genialt!

  Leave a Reply