Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Podcast

Företagets bitch

17 mars 2017

ÄNTLIGEN! I veckans podd talar vi om hur kritiska vi ska vara mot Kellyanne Conway, om hur det är extremt dålig journalistik att bjuda in en expert och en åsikt och behandla dem som likvärdiga, vi pratar om hur man aldrig ska känna tacksamhet gentemot sin arbetsgivare, om Snoops nyaste video och om en artikel i New York Times om hur folk faktiskt betalar för innehåll. Tack för att ni lyssnar och betalar och sprider ordet <3

 

På NPR (det känns som om jag lyssnar på 90 procent av deras program) har de just nu en kampanj som heter #TryPod och handlar om att tipsa folk om bra poddar. Det får ni gärna göra här också, men de ska vara jäkligt bra! Och ni som ännu inte lyssnar, kom igen, ge Maggies och min podcast en chans. Poddar är ett skönt sätt att underhålla sig medan man promenerar, springer, städar, ska sova, mekar med bilen eller hästen eller vad man nu pysslar med.

Duktiga flickors revansch
Sex, droger och budgetunderskott

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Raipé 18 mars 2017 at 11:34

  Tack för ett nytt avsnitt!

  Lite synpunkter på temat ”företagets bitch”:

  – Det att alla företag är iskalla kapitalister som bara tänker på pengar är kanske inte helt riktigt. Håller med om att dessa existerar, speciellt i USA, men det finns nog också bolag var t.ex. ägaren inte tagit ut lön på länge för att kunna hålla kvar sina arbetstagare och betala ut deras löner. Även stora bolag var länken mellan ägare som en stor kapitalist morra och en människa är lite mer diffus är trots allt också beroende av att hålla kvar bra arbetstagare och har således också ett insentiv att hålla kvar sitt folk.

  – Att företaget skall vara 100% tacksam över att nån vill arbeta för dem och inte vice versa är kanske också litet av en blanket statement. Det finns nog en balans var om det är ett lyckat förhållande båda parterna borde vara tacksamma. Vi måste alltid komma ihåg att det utan företagare, som oftast tar stora risker, inte skulle finnas arbetsplatser (men även det omvända är ju sant att om ingen vill arbeta för ett företag kan det inte heller existera).

  – Så om du och Magnus t.ex. skulle sätta upp ett företag och ha anställda så skulle ni säkert till en grad tycka att de borde vara tacksamma gentemot er för att ni med er idé och möjligt riskkapital (pengar och tid) möjliggjort en arbetsplats. Vi tänker kanske för ofta på företag som stora ”faceless” corporations fast en stor del är små och medelstora.

  – Rättigheter för arbetstagare håller jag helt med om (anställningsskydd, minimilön, arbetstider, etc.) men sen kan jag tycka att man i Finland gått för långt. Flipside med det är att speciellt de små företagen är väldigt försiktiga med att heltidsanställa någon eftersom det är en otroligt stor risk. Så om det skulle vara lite enklare att t.ex. bli av med folk så skulle det antagligen också vara enklare att få anställning. Sen som det ser ut i USA är ju också helt bakvänt fastän man i vissa företag (åtminstone om man är en viss level) oftast får severance package om man blir kickad som man typiskt klara sig på typ 6mån (men alla är såklart inte i den ställningen).

  Såna tankar idag. Här kom en jävla snöstorm i början av veckan o vi har ännu rätt mycket snö, som tur borde det smälta bort nästa vecka. Ha det bra i LA!

 • Leave a Reply