Okategoriserade

Women in prison

7 maj 2017

Vaknade tidigt och spelade in Mellan raderna. Vi pratade om ”Memorys bok” och om hur okunniga vi är kring det mesta som handlar om Afrika. Sedan kom vi in på tv-serien ”Bangkok Hilton” med Nicole Kidman (medan jag ännu bodde på Fredriksgatan i Helsingfors fanns det en filmuthyrning nästan tvärs över gatan som hade en hel sektion på temat ”Women in prison”. Se där, lite kuriosa från Helsingfors) och så kunde jag inte hålla mig från att tala om Atwoods ”Tjänarinnans berättelse”.

Sedan pausade jag en timme och deltog sedan i en poddinspelning kring ämnet barnfrihet. Det var podcasten ”För att något ska hända” som bjudit in mig och två andra åsiktmaskiner. Jag var den enda av deltagarna som hade barn. Det var väldigt kul, länkar genast när avsnittet ligger ute. Inspirerad av temat rev jag av ett inlägg på min Amerikablogg och kände mig sedan lite matt. Diagnostiserade mig själv och kom fram till feber. Resten av dagen har jag frusit som om det var januari i Finland och känt av en lätt sjösjuka. Tycker fruktansvärt synd om mig själv och ska sova en stund nu. Bilden symboliserar med andra ord motsatsen till hur jag känner mig just nu.

Men the show must go on, och därför ber jag er ödmjukast att slänga in rubrikförslag och/eller frågor. Svarar nästa vecka!

Begåvade konstnärer
En snabbvisit till Palm Springs

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Maria 8 maj 2017 at 07:01

  En fråga som jag faktiskt tänkt fråga dig redan en längre tid, men alltid glömt bort… Nämligen din syn/erfarenhet av LA och utseende. Har hört och läst om hur utseendefixerat LA är, vilken enorm press det är att vara skinny and young. Är dina LA vänner och bekanta mera utseendefixerade än säg dina vänner hemma i Finland? Känner du eller Magnus av pressen? Är det ok att gå omkring i korta shorts med lite celluliter vabblandes på låren? Bryr sig folk?
  Du har kanske skrivit om detta ämne redan, isf har jag missat det, sorry 🙂

 • Reply Linda 8 maj 2017 at 07:01

  Förslag: Abortfrågan i USA och skillnaden mellan USA och Sverige i den frågan.

 • Reply Jenny 8 maj 2017 at 13:22

  Hur stort var valet i Frankrike i USA? Har de någon koll alls? Amerikanares syn på Europapolitik! Och också vad de säger om Stockholm efter Trumps Stockholmsreferens.

  Åh! Sen vill jag veta hur du väljer vilka böcker du ska läsa, om det ändrats över tid samt den sämsta bok du någonsin läst.

 • Reply Viktoria 8 maj 2017 at 22:56

  Jag skulle vilja fråga lite om hur hästsporten ser ut hos er. Om jag förstår det rätt så rider du i ett privatstall, där man tar privatlektioner. Men finns det ridskolor, liknande som vi har i Sverige, eller hur ser möjligheterna ut i USA?

 • Reply Karin 8 maj 2017 at 23:27

  Jag älskar ju dina vardagsbetraktelser, så mer från vardagen! Men gillar mixen med de mer ”djupa” inläggen också.. Svårt detta, typ fortsätt med det du gör..fast mer;-)

  • Reply Peppe Öhman 9 maj 2017 at 11:45

   Tack snälla! Det är också min favoritkombo <3

 • Reply Tess 8 maj 2017 at 23:34

  Du nämnde i din bok att du haft en våldsam pojkvän. Jag tycker ännu detta är ett sådant tabu tema och när man väl nämner det så svarar många kvinnorna att de levt i ett sådant förhållande (jag också och även om det är många år sedan nu så skäms jag ännu). Kanske du kunde skriva om våld i förhållanden, inte bara om dina egna erfarenheter, men tankar och kanske bra links?

 • Reply Nina 8 maj 2017 at 23:45

  Flytta med små barn. Hur handterade ni och vidde flytten fram och tilbaka la/fi?
  Søker vikarierande anstallning utomlands och funderar mycket på det her med at ta med mig 3-åring utomlands i 9 mnd.

 • Reply Hanna 9 maj 2017 at 02:09

  1. Så här ser mitt liv ut om tio år

  2. Min bästa och sämsta vana

  3. Tre låtar som får mig att dansa

  (Så knäppt att det ser ut som om jag vill att du ska svara på vad MIN bästa och sämsta vana är osv)

 • Reply Elin 9 maj 2017 at 09:22

  Kulturkrockar! Om ni haft några? Tycker du det är lätt eller svårt att förstå sig på den amerikanska kulturen?

 • Reply Koko 9 maj 2017 at 09:49

  Jag ställer samma standardfråga som alltid: miljö och USA. T.ex. sopor.Jag såg den där videosnutten om hur skolbarn straffas om de inte har lunchpengar och reagerade (förutom på hur sjukt *det* är) på att det såg ut som att all lunchmat serverades i engångskärl. Så ser det ofta ut från dina bilder från olika restauranger och caféer också. Är det vanligt med engångsförpackningar där? Kan iofs föreställa mig att det drar väl mycket vatten att diska i torra Californien och det räknas som mera ekologiskt att servera i pappersmuggar, eller? Används mest papper / plast/ majs? Hur är det med plastpåsar, förpackningar osv? (Jag har själv ständig plastångest.)

  Jag minns fortfarande en amerikan (utbytesstudent, ca 20 år sedan) som på frågan om de hade problem med sopberg sa ”there’s no problem, you see – each week comes this great, big car and takes the garbage away!” 😐 Oookej.

 • Leave a Reply