Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Los Angeles Personligt Träning

Los Angeles är utseendefixerat

8 maj 2017

Maria: En fråga som jag faktiskt tänkt fråga dig redan en längre tid, men alltid glömt bort… Nämligen din syn/erfarenhet av LA och utseende. Har hört och läst om hur utseendefixerat LA är, vilken enorm press det är att vara skinny and young. Är dina LA vänner och bekanta mera utseendefixerade än säg dina vänner hemma i Finland? Känner du eller Magnus av pressen? Är det ok att gå omkring i korta shorts med lite celluliter vabblandes på låren? Bryr sig folk?

Bra fråga! Ja, jag tycker att Los Angeles är mer utseendefixerat än Norden. Speciellt här nere i Santa Monica känns det ibland som om alla är unga, vackra och vältränade. Alla har nyfixade naglar och besöker Dry Bar minst en gång i veckan, verkar det som. Folk går på skönhetsbehandlingar, förlänger ögonfransar och fyller ut rynkor i ansiktet. För att inte tala om alla vita och raka tänder. Jag har inte sett en gul ton eller en sned tand sedan 2013.

Jag tror att utseendepressen delvis beror på att Los Angeles är en nöjesstad som premierar ungdom och skönhet. Skönhetsbehandlingar, i en massa olika former, finns tillgängligt överallt. Det är mindre dramatiskt att sätta in fillers och botox här och där jämfört med Helsingfors. Det finns ingen stigma alls kring att piffa upp sig på så vis (själv är jag lite rädd för att börja med det eftersom det då antagligen är svårt att sluta och det finns ganska lite man egentligen kan göra för att se yngre ut. Jag försöker älska mina rynkor och mitt häng istället).

Det sagt är LA en jättestor stad. Här finns verkligen folk i alla storlekar, åldrar, färger med mer eller mindre normativt vackra utseenden. Föräldrarna på Vidars skola är av alla sorter och ingen bryr sig om andras celluliter, magkorvar, platta frisyrer eller acne. Pressen på att vara skinny och young är antagligen större i film-, musik och resten av nöjesindustrin (och antagligen inom dejtingindustrin). Resten av oss är helt vanliga slappa människor.

Själv upplever jag inte en uttalad press på mitt utseende, men jag antar att det är sånt som obemärkt smyger sig på en (och att jag inte går på filmauditions eller finns på Tinder). Jag tror visserligen att jag tränar mer här jämfört med vad jag gjorde i Helsingfors, men det kan å andra sidan också bero på att det är soligt och fint och trevligt att befinna sig utomhus året om. Och ja, jag borstar tänderna med tandkräm som ska göra gaddarna ljusare.

Valet, ridning och jobba med baby
Fingäst från Sverige

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ennet 8 maj 2017 at 22:51

  Frågor:
  -Vad skulle du vilja jobba jobba med om journalistik vore uteslutet?
  -en situation från denna månad då du blev besvärad/förvånad/lycklig/arg?
  -hur lyckas du/jobba båda med liten bebis,hur delar ni det?
  -om du ficka vara någon annan en dag,vem skulle du vara och vad skulle du göra?

 • Reply Ennet 8 maj 2017 at 22:53

  Nej det skulle stå hur lyckas du/ni jobba båda två då ni har en liten bebis och hur delar ni det…

 • Leave a Reply