Okategoriserade

Två riktigt bra tips

2 juni 2017

Tips 1: Här kommer ett jättebra podcast- och programledartips: NPR-programmet 1A har inte bara sjukt bra teman (tack du som tipsade mig om det!), lyssnar slaviskt på varje avsnitt, men också en så fruktansvärt bra programledare. Joshua Johnson är alltid väldigt påläst, ställer intelligenta frågor med vänlig röst utan att ändå någonsin backa från de svåra frågorna. Den enda gången jag hört honom vara lite chockad var när den kristna gynekologen jämställer abort med att ta sin tvååring till läkaren och be hen avliva barnet. Finns att höra i ett av de senaste avsnitten. Rekommenderar varmt. Alla som är intresserade av världen, politik, kultur och USA borde lyssna på den här podden och alla som jobbar som programledare eller moderator borde försöka bli som Johnson.

Tips 2: Få veta vad som hände i skolan. Detta är helt irrelevant för alla utan barn i lågstadiet. Here goes ändå. Varje dag frågar jag Vidar vad som hände i skolan och varje dag svarar han: ”Ingenting. Minns inte”. Jag försöker pressa honom med öppna frågor som: ”Vem lekte du med?” eller ”Var det något som gjorde dig glad i dag?” eller ”Vad var det mest spännande som hände?”  men inte ens de frågorna funkar. I dag kom Maggan och jag på lösningen: Leka skola! Trots min avsky mot rollspel lekte vi att vi var elever och Vidar lärare och plötsligt öppnade sig en helt ny värld av information.

Vi som är förbipasserande
Don't let perfect be the enemy of good

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maria 2 juni 2017 at 23:42

    Igår tog min yngste son studenten. Liite sent att leka skola, men vilket genidrag. Min bästa fråga genom alla år har varit ”vad var det bästa som hände idag”? Med den frågan har vi kommit långt i samtal och prat. Fokus på det bästa. Alltid.

    • Reply Peppe Öhman 4 juni 2017 at 09:55

      Mycket bra fråga! Den ska jag testa hela nästa vecka (sen börjar sommarlovet). KRAM

    Leave a Reply