Personligt

5 fenomen som får mig att gråta

4 juni 2017

5 fenomen som egentligen inte är tragiska, men ändå får mig att gråta:

 1. Gulliga, hemlösa hundar på i Facebookvideon.
 2. Klipp på otippade personer som gör succé i typ Britain’s got talent, The Voice eller Idol.
 3. När jag bråkar med Magnus och egentligen är arg, inte ledsen.
 4. Elefanter som hjälper varandra ur träsk.
 5. Förlossningar

 

 

Att gilla kompisars ex på Instagram
Att mata sina negativa känslor

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lina 4 juni 2017 at 23:27

  Fenomen som får mig att gråta, just nu:
  – Att mina vänner som är dödshotade i Irak fick sitt andra negativa asylbesked i fredags och nu blir papperslösa. Att deras pappa och bror mördats före de flydde, att resten av deras familj (tre vuxna och tre barn) försvann under flykten, antagligen drunknade i Medelhavet. Att mina vänner inte har någonstans att ta vägen och sannolikt dör om de deporteras. Att polisen snart kan komma och knacka på när som helst.Att det börjar bli allt svårare att ge dem något att hålla fast vid som skulle peka på att det bästa är att fortsätta leva. Att om de skulle välja att försöka ta sitt liv skulle polisen kunna bötfälla dem för ”flyktförsök” som de gjorde med kurden för nån vecka sen.
  – Att de här systematiska rättsövergreppen händer i stor skala, hela tiden i Finland 2017 – i ett land jag trodde var en civiliserad rättsstat – och att så många tyst står och ser på, låter det ske. Att det handlar om tusentals människor. Att jag nu in på huden förstår det jag inte tidigare förstått- hur förintelsen kunde ske.
  – Och om jag skulle vakna och inse att det här bara var en mardröm skulle jag gråta av lättnad.

  • Reply Peppe Öhman 5 juni 2017 at 07:21

   Det som händer just nu i Finland är så vidrigt. SÅ VIDRIGT. Jag blir alldeles mållös när jag tänker på det. Finland firar hundra år, rasismen frodas och folk skickas systematiskt in i döden. Vad kan vi göra?

  Leave a Reply