Okategoriserade

Mobilbilder och vardag

9 juni 2017

Ja vet ni, nu blir det här ett sånt där inlägg där jag bara berättar om vad jag tänkt på och gjort. Igår i ett trafikljus visade mannen i bilen bredvid att vi skulle veva ner rutan. När vi gjort det lutade han sig mot oss och sa: ”Just wanted to say that you have the cutest baby”. Sånt händer hela tiden och jag kan känna en viss sorg för att män i Finland aldrig skulle stoppa en på gatan för att säga att ens baby är gullig. Snorkråka i ena näsvingen eller inte. Their loss.

Så åkte jag också ut till Topanga, red en lektion och tog farväl av min favorithäst Tony. Gav honom fem morötter. Fick tår i ögat. Blev jätteorolig över att han ska glömma bort mig under sommaren och sedan tog farväl av stallfolket som om jag aldrig mer skulle se dem. Bra lektion ändå, är alldeles öm i musklerna redan nu. Gav också varsin flaska prosecco åt mina ridinstruktörer.

Susade hem till Santa Monica och gick på Vidars skolavslutning. Tänk att han gått ut ettan! Vi minglade runt bland föräldrar och barn och lunchade sedan med favoritföräldrarna på en restaurang nåt kvarter från skolan. På vägen hem satt ett par pappor från skolan och drack varsin öl på en trappa medan barnen ritade med kritor på gatan. Vi promenerade förbi och backade sedan tillbaka och joinade papporna. Väldigt trevligt och grannskapligt mysigt.

Medan jag drack ölen tänkte jag på hur flera bekanta helt slutat dricka alkohol och skriver om hur FANTASTISKT det är. Hur bra de mår, hur vackra de blivit och om hur livet bara är klarare utan sprit. Funderar nu på om detta också gäller folk som tar en öl på en trappa då och då eller mest för människor som alltid blir fulla som pirater när de går ut.

Jaja, och nu somnade jag mitt i skrivandet i det här blogginlägget. Så går det tydligen när man försöker få sin baby att lära sig sova hela natten. Dags att springa över till grannarnas takterrass på grillfest. Ajöken!

Vilka språk konsumerar ni?
Längd och vikt del två

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Stinne 11 juni 2017 at 00:39

  Folk som gapar om hur FANTASTISKT det är att inte dricka alkohol kan ju omöjligt någonsin ha druckit den där spontana ölen på trappan eller efter gräsklippningen/ridturen/valfri aktivitet. De stunderna är ju själva essensen av livskvalitet. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte se hur livet skulle kunna bli bättre av att ta bort det (om inte man lider av alkoholism eller annan åkomma som gör att man inte tål alkohol).

  • Reply Peppe Öhman 11 juni 2017 at 07:52

   Spontant känner jag också så. FÖr jag älskar verkligen den där ölen, sen funderar jag på om jag är på väg att bli alkoholist för att jag älskar den så mycket, men tänker att det inte bara är alkoholen i sig utan hela grejen med trappan, solan, sällskapet och det som ölen liksom symboliserar.

 • Reply M 11 juni 2017 at 03:03

  Det är fullständigt BS att man skulle må bättre utan sprit. Vet inte varifrån denna myt kommer? Jag drack verkligen som en pirat förut men har nu varit nykter i 6 mån. Alltså inte druckit alls. Hyn är precis lika dålig och jag har precis lika mycket livsångest som tidigare. Det enda man slipper är bakisångesten. Känns som att det är samma sorts människor som skryter om att dom är nyktra som förr skröt om att dom inte hade TV. Så njut av din öl och din cava, livet är inte bättre utan 🙂

  • Reply Peppe Öhman 11 juni 2017 at 07:49

   Hahaha! TACK för detta (jag ställde ju en lite ledan fråga märkte jag eftersom jag verkligen NJUTER av den där ölen och cavan)

  Leave a Reply