Helsingfors

Helsingfors årets längsta dag

22 juni 2017

Under det senaste dygnet har jag vandrat på Helsingfors gator som en helt vanlig kvinna. Vilket inte alls är så konstigt eftersom det är exakt det jag är. På kvällen ordnade vi en liten middag för några vänner på The Cock.


Jag är extremt lyckligt lottad som har en god vän, Minna, som är en superbra fotograf och som dessutom orkade fota hela kvällen. Hon skriver också en blogg där hon recenserar brunchrestauranger (på finska). Alla bilder är alltså tagna av Minna och ifall nån av er får lust att anlita henne är det bara att kommentera eller maila mig.

Jag antar att de flesta läsare som bor i Helsingfors ätit på The Cock, men för er som hälsar på i stan rekommenderar var varmt. Köket (eller egentligen Ville som har restaurangen och är vår kompis) bjöd på ett gäng jättegoda ostron. Sen åt vi den oslagbara delikatessen pommes frites och bearnaisesås. Ja, och annat också, men såhär dagen efter kan jag inte sluta tänka på såsen.


Ja, ja sen var det fri samvaro. Jag höll ett litet tal och försökte prata med alla på festen, men misslyckades givetvis grovt. Kände ändå en sån kärlek för vänskap, Sommarhelsingfors och livet.

Nu känner jag mig som släktingen som kommit hem från Mallorca och vill visa två hundra diabilder. Men det här var en viktig kväll för mig, så ni får bita er i tungan och artigt nicka och humma medan ni scrollar.


Bra brunch i Helsingfors
The Sea of Balls

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Minna 22 juni 2017 at 11:56

  Bästa middagen och sådant sällskap!

  • Reply Peppe Öhman 22 juni 2017 at 22:18

   VERKLIGEN!

 • Reply AlandsPetra 22 juni 2017 at 22:07

  Jag ser en massa kompetenta människor! Redan det är värt å fira!

  • Reply Peppe Öhman 22 juni 2017 at 22:19

   Så mycket fint!

  Leave a Reply