Okategoriserade Stockholm

Häng med dina föräldrar

24 juni 2017

För fyra år sedan fick min mamma en stroke och det krävdes tydligen en så hemsk sak för att jag på allvar skulle inse att mina föräldrar är dödliga och livet ändligt (mamma mår bra i dag, hennes största sorg är att hon fortfarande lider av afasi och att hon inte får köra bil. Och att vi bor så långt borta). Den här sommaren beslöt jag mig för att hälsa på alla släktingar jag kan och dessutom umgås lite extra mycket med mamma och pappa. Fast inte samtidigt eftersom de är skilda och föredrar att hålla det så.

Inledde Finlandsturnén med att bruncha hos Maija som är min före detta styvmor och fortsatte sedan hem till min syrra där middagarna ofta är kaotiska och högljudda och inte sällan inkluderar vänner och grannar.

När vi hängt hos syrran med mamma ett par dagar åkte vi in till stan för att ta Viking Line till Stockholm. Vi hade bjudit pappa och hans fru Sholpan på en kryssning och stämde träff med dem vid infot. Färjan hette Gabriella och här kommer ett stort plus till personalen: så vänlig, trevlig och kunnig. Trots att man ska reservera skaldjursfatet tre dagar i förväg lyckades personalen (igen!) trolla fram ett fat åt oss. Maggan var mycket glad.

 

Alla sov som små grisar i sina hytter (jag somnade till den gamla godingen Wall Street från 1987. Tänkte 1) MODET på den tiden var magiskt och filmen är fortfarande väldigt bra 2) det finns något kittlande i att inte själv välja vad man ska kolla på utan istället vara en tablåslav).

Efter att vi tagit i land bjöd vi pappa och Sholpan på brunch på Österlånggatan 17 (åt pocherade ägg) och promenerade sedan långsamt, längs med turiststråken, hem till Östermalm. Pappa hade förberett sig på regn.

Nu blir det traditionsenlig midsommar i stan. Förra året stal en GIGANTISK mås våra räkor från balkongen. Ska bli spännande att se om den kommer ihåg oss och vår ofrivilliga generositet i år.

Ensam hemma med barn
Det vackraste är skärgården

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Midsommar i Stockholm - Livet & LA 23 juni 2018 at 09:32

    […] och jag inledde för många år sedan en tradition att fira midsommar i stan. Otroligt befriande att kunna strunta i vädret och sovplatser, myggor och hur man som billös ska […]

  • Leave a Reply