Stockholm

Fotografiska, I love you

18 juli 2017

I går var Maggan ledig så vi åkte ut till Annicas kolonilott för en riktigt svensk fika. Medan vi promenerade längs med vattnet blev Magnus väldigt nostalgisk och började prata om hur alla dofter var precis de han mindes från sin barndom på Söder. Måste hålla med honom att Stockholm är väldigt fint i sin lummighet.

Sen gjorde vi det ofrånkomliga: fikade och hade det väldigt trevligt. Det gör mig alltid glad att konstatera att Vidar gärna leker med  barn av alla åldrar. Annicas treåriga son Hasse och han verkade ha hur rolig som helst tillsammans.

När fiket var fikat fortsatte vi mot Fridhemsplan och tog en buss mot Södermalm och Fotografiska som bjöd på en fräsch och god lunch (ett helvete att ta sig igenom Slussen måste tilläggas). Det enda jag har att klaga på var att servitören insisterade på att säga zuschini istället för zucchini (alltså med k-ljud). Samma sorts människor som säger chevré istället för chévre. Men nu ska jag inte kasta glas i stenhus, har efter fyra år i USA ännu inte avslappnat sagt literature.

Jag hade länge längtat efter att se hästfotograf-utställningen på Fotografiska och nu gick mina drömmar i uppfyllelse. Mycket fin! När vi kom hem kollade jag om dokumentären om den flygande hästen Allan och grät en liten skvätt för att hästar är så fina och kommunikationen mellan häst och människa är så unik och direkt magisk.

Fruktansvärt bra poddtips
Bra picknickplats

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Catharina 18 juli 2017 at 11:02

  Det ska vara accent grave på den korrekta stavningen av chèvre 😉 Hehe. Sorry, kunde inte låta bli!

  Folk har ju nu för tiden börjat SÄGA chevré, så sjukt. Stör mig oproportionerligt mycket och tycker egentligen att om man inte kan stava till det, eller tvekar, så kan man skriva getost.

  • Reply Peppe Öhman 18 juli 2017 at 11:58

   BUSTED!

 • Reply minna lindeb 19 juli 2017 at 00:20

  Ha ha literature. Ja. Precis. Och engelskalektionerna i skolan.
  Högläsning.
  This is Mr Smith .
  Alla höll andan. Och några vågade. resten sa smitt
  .

  • Reply Peppe Öhman 19 juli 2017 at 00:43

   Haha: THIS IS MR SMITH! Hög igenkänning där.

  Leave a Reply