Stockholm

Bröllopsdagen som inte blev av

23 juli 2017

Utan google analytics skulle jag nästan tro att ni lämnar den här bloggen och gått vidare i livet. Så tyst är det i kommentarsfältet. Men, men jag fattar: Ute skiner solen, det finns bryggor att hoppa från, jordgubbar att äta och Trädgårdar att dansa i.

Igår var det meningen att vi skulle fira bröllopsdag, men på grund av en bruten arm i Skåne förlorade vi vår barnvakt och var tvungna att skjuta upp festligheterna. Maggan och jag ordnar bröllopsdagen vartannat år och den kulminerar alltid med en middag där vi läser upp ett litet tal för varandra. Det låter kanske pretto, men jag tror att det är en bra sak att förklara för varandra och sig själv varför man fortfarande är gifta.

Men nu blev det alltså ingen bröllopsdag utan ett allmänt häng på stan. Vi köpte körsbär, promenerade ner till Djurgården och tog färjan över till Slussen. Rekommenderar varmt både körsbären och färjan.

Sen strosade vi i sakta mak mot Nytorget, satte oss på Urban Deli och åt lunch, promenerade vidare till Fotografiska och köpte en affisch jag varit sugen på att hänga upp i vårt Santa Monica-sovrum, promenerade vidare mot Mariatorget. Tyckte att personalen på Rivals café var lite onödigt otrevliga då de absolut inte lät oss ta med barnvagnen in i det helt tomma cafét ”på grund av platsbrist”, drack en kaffe.

Sedan vandrade vi upp till Ivar Los park. Jag hade aldrig varit där förut och blev hänförd av den magnifika utsikten och de mysiga gränderna kring parken. Det är HÄR man ska sitta och ha en liten sommarpicknick! Saken blev inte sämre av att vi hade en efterlängtad återträff med familjen Blankens. Vi började genast planera gemensamma USA-resor i höst.

När klockan närmade sig sex bröt vi upp och promenerade till Indio på Kocksgatan där Tommy och Linnea väntade. De firade förlovningsdag, vi nästan-bröllopsdag och så fyllde ju Majlis nio månader. Tommy och Linnea skulle (givetvis) åka till Italien följande dag. Sånt gör ju folk på sommaren nuförtiden.

Beställde bland annat in VÄLDIGT smaskiga lobster rollar. Och sashimi, och olika sorters sjögräs och spicy tuna och en massa annat.

Och när klockan närmade sig halv tio sa vi: ÄH! Vi kan väl promenera hela vägen hem igen! Och så gjorde vi det. Hade tänkt stanna vid Fältöversten för att köpa lite glass, men kom försent. När vi väl stäng ytterdörren bakom oss konstaterade vi att vi promenerat över 20 000 steg den dagen, ett ganska bra saldo ändå.

Förerestaurangen i Kniven mot strupen
Fruktansvärt bra poddtips

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Riikka 23 juli 2017 at 12:24

  Hej, jag har funnit din blog flera dag sen och försöka lära mig svenska med det eller återkalla (google översättäre) skolsvenska igen. Min svensk har altid bli hemskt dålig men jag vill förbättre den. Jag gillar din relax still att skriva fast jag förstår inte allt, men barn stegs…Tack och har en bra sommar med din familj.

  • Reply Peppe Öhman 24 juli 2017 at 00:23

   hej och vad roligt att du vill förbättra din svenska! Hoppas att du kommer att trivas här och har en fin sommar!

 • Reply Frusnygg 24 juli 2017 at 00:05

  Grattis på bröllopsdagen! Bra att komma ihåg den och särskilt bra det där med talet.

  Väldigt bussigt av dig att orka hålla uppe kvalité och innehåll på din blogg. Jag gillar speciellt din blandning. Som en godispåse med sött, surt och salt. 🍬🍬🍬

  • Reply Peppe Öhman 24 juli 2017 at 00:30

   tack snälla för att du säger så! <3

 • Reply Koko 24 juli 2017 at 00:40

  Grattis på bröllopsdagen 🙂 Och tack för ”jag tror att det är en bra sak att förklara för varandra och sig själv varför man fortfarande är gifta”. Så fint sagt <3

  • Reply Peppe Öhman 24 juli 2017 at 00:56

   Tack! och TACK!

 • Reply Evelin H. 24 juli 2017 at 14:53

  Alltså det här med att folk åker till södra Europa under sommaren år efter år … Jag har precis varit i södra Frankrike och det var superhärligt osv. (älskar Frankrike, älskar franska), men DET ÄR JU SÅ BÖVELENS VARMT?! Herregud. Hade tävlingssäsong i friidrott under somrarna förut och semestrade alltid i Sverige med familjen när jag var liten, så det här med utlandssemester på sommaren är en ny grej för mig. Hur fixar folk värmen? På gränsen till olidligt ju. Nåväl, jag är kanske bara en mesig, stereotyp nordbo … Grattis på bröllopsdagen i efterskott till er!

  • Reply Peppe Öhman 25 juli 2017 at 04:20

   jag har inga problem med värmen, men eftersom vi är borta resten av året känns det kanske slösigt att dra vidare från Norden. Och tack för gratulationerna!

   • Reply Evelin H. 25 juli 2017 at 07:10

    Ja, ni har ju trots allt bosatt er på ett lite varmare ställe! Själv är jag nog bara inte gjord för temperaturer över 30 grader, haha. Helt rätt att njuta av Norden under sommaren, det är ju verkligen otroligt fint här just nu! (Mycket fina Stockholmsbilder på din blogg just nu, för övrigt.)

    • Reply Peppe Öhman 25 juli 2017 at 08:07

     Magnus är som du. LA är egentligen för varmt för honom 🙂 KRAM

  Leave a Reply