Okategoriserade Personligt

You’re not too old and it’s not too late

30 juli 2017

På min tisdagsridlektion i L.A. rider också en drygt femtioårig irländsk man. Han vann green card-lotteriet för knappt trettio år sedan och flyttade via New York till Los Angeles. Han är ingen jätteduktig ryttare, men kämpar på som bara den och skriver alltid ut ett referat av ridlektionen på Facebook efteråt. Jag tycker om att läsa referaten eftersom han är så brutalt ärlig med hur han kände det på hästryggen, vad han var stolt över och vad han inte alls fixade. Han skriver om annat också, mest om hur mycket han avskyr presidenten och igår: You’re not too old and it’s not to late.

Det var inte första gången jag läste om att en inte är för gammal och att det inte är för sent, men jag tycker att det var en bra påminnelse. Varje gång man står vid ett vägskäl och funderar på om man kan ha på sig jumpsuiten, säga upp sig och grunda eget, skriva bokjäveln, åka på världen runt resan, skilja sig från nån man inte längre älskar, bli ihop med någon man älskar, gå på Trädgården och dansa hela natten, börja rida eller vad som helst annat där man kanske bromsar sig själv ska man tänka på att man inte är för gammal och att det inte är för sent. Ibland hindrar man sig själv från att göra roliga och viktiga saker för att man är rädd för vad andra människor ska säga, eller för att man vill men inte riktigt vågar och då använder sig av ursäkten att man är för gammal och att det ändå är för sent. Det ska man inte göra, livet är för kort för att vara orolig för vad andra ska tycka eller för att bromsa sig själv från att bli lycklig och röra sig framåt i livet.

Tio år: Ny man, nytt land och nya barn
Enkel hummus och middag på rester

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Flicka 30 juli 2017 at 01:56

  Hästar är så underbara och ridning är en så fantastisk hobby.

  Har lyssnat 20min av ert senaste poddavsnitt och ville bara påpeka att Long Plays senaste artikel (gavs ut i dag, söndag) handlar om den finländska alkoholkulturen. Har ännu inte hunnit läsa den eftersom jag jobbar hela helgen men de tenderar vara riktigt högklassiga. Tyvärr på finska.

  • Reply Peppe Öhman 30 juli 2017 at 07:27

   Tack! ÄLSKAR att du (och så många av de som lyssnar) är så pålästa och smarta! och kan inte annat än hålla med om ridning och hästar.

 • Reply Carin 30 juli 2017 at 04:29

  Ja vet du precis så är det! Strax efter att jag hade fyllt 50 var vi på Bruce Springsteens konsert här i Helsingfors, den som kom att bli hans längsta nånsin, över fyra timmar. Vi stod rätt långt fram så man såg den vitale 62-åringen (eller vad han nu var då, nåt i den stilen) rätt väl och då bestämde jag mej för att skita i den lindriga 50-årskrisen jag hade för ålder är verkligen enbart en siffra.
  Sen dess har jag sprungit x antal maraton enligt samma devis och förbättrat konditionen massor, till och med med ett avbrott för bröstcancer med tillhörande behandlingar. Det låter kanske prutthurtigt men det är SÅ enfaldigt att tro att det är för sent att göra saker och ting. För det är det verkligen inte!

  • Reply Peppe Öhman 30 juli 2017 at 07:26

   Inte alls prutthurtigt utan mycket inspirerande och fint och coolt!

 • Reply Frusnygg 30 juli 2017 at 09:31

  Tack för påminnelsen härifrån 53. Det ser äldre ut än vad det känns. Har precis som Carin min bästa kondis någonsin och sa upp mig och startade eget tidigare i år. Känslan är att allt är möjligt. Får ibland oro av att tiden går för fort och jag oroar mig för mina barns oro. Inser att kondisen i första hand kommer av att träningen är bästa ångestdämpningen. Hummusen var super!

  • Reply Peppe Öhman 31 juli 2017 at 13:29

   Så fint att höra och så roligt och inspirerande med att du startat eget! HEJA!

 • Reply Ylva 30 juli 2017 at 22:53

  Bra poäng där med att inte säga att man är för gammal för ditten och datten. Det känns ju väldigt märkligt att så många saker som är roliga är man gammal för vid 25. Gå ut och dansa och backpacka runt världen är just sådana saker som man egentligen gärna gör men såhär i fyrtiårsåldern känner man sig lite avig men ändå inte. Man måste väl lära sig att tänka själv helt enkelt.

  • Reply Peppe Öhman 31 juli 2017 at 13:29

   VERKLIGEN! Det är bara ens egna hjärnspöken som hindrar en från att leva livet.

 • Reply Jenny 31 juli 2017 at 13:22

  Ja så himla rätt! Jag började nyss rida och blir 26 i år, det är ju liksom ingen ålder men på något sätt hade jag fått för mig jag var för gammal. Sen gjorde jag det bara och det är lätt en av de bästa sakerna någonsin 🙂 Bra påminnelse!

  • Reply Peppe Öhman 31 juli 2017 at 13:29

   Alltså hästar! De gör en så lycklig.

 • Reply B-M 2 augusti 2017 at 02:10

  Bra med hästar! I maj var jag och red till Portugal, på en gård med 16 hästar på Grand Prix-nivå (just sayin’ 🙂 :), vi fick öva passage, piaff och galoppombyten etc) ), helt underbart. Där var även en kvinna på 71 år, som hade som hobby att åka på ridresor 3-4 ggr om året . Insåg att det är ju det man skall göra som pensionär, men även före pensionen!! hälsar B-M, 50 minus.

  • Reply Peppe Öhman 3 augusti 2017 at 09:31

   Detta låter underbart! Blir så glad för din skyll och för livsmålet att leva som den 71-åriga kvinnan.

  Leave a Reply