Jobb

Karriärlistan

1 augusti 2017

När ni läser detta befinner jag mig redan på Gotland och kavlar upp ärmarna inför tre mycket intensiva arbetsdagar på Crimetime Gotland. Det skär ju i hjärtat att lämna familjen (mest den minsta lilla plutten), men men

När jag var liten ville jag bli:

Brandman, inspirerad av apan Peppe som hjälpte till att släcka branden hemma hos Raffi Giraff.

Nu jobbar jag som/studerar jag till:

Frilansjournalist, författare, bloggare, podcastare, föreläsare, i helgen som moderator och lite annat smått och gott som erbjuds.

Det här har jag jobbat med under min karriär:

Simlärare, caféjobbare, receptionist, lärarvikarie, svenskalärare på olika företag, radiopratare på radio X3M, presskoordinator på Utrikesministeriet, presskoordinator på Ekonomiska informationsbyrån, rikdagsassistent för Eva Biaudet, forskningsassistent på University of Twente i Holland, pressmänniska på Finlands ambassad i Buenos Aires, chefredaktör, journalist och säkert nåt jag glömt bort.

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är:

Friheten! Att jag får disponera min tid helt själv och att jag lär mig så mycket och att det är så roligt.

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet:

Skriver och har mig med avbrott för lite poddande och eventuellt en intervju.

Ett karriärsmål jag har:

Fortsätta leva på mitt skrivande.

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet:

Ja, fru och mor kanske? Jobbar ju oftast hemifrån.

Ett arbete jag inte skulle kunna ha:

Jag tror att jag skulle kunna göra det mesta om jag måste (och var tillräckligt smart etc)

Mitt drömjobb:

Det jag gör nu. Fast helst skulle jag ha råd att skriva lite fler böcker.

Träffar Läckberg och Griffiths och besöker Visby
Jag är så nervös

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jennifer 1 augusti 2017 at 23:56

  Vad tänker/drömmer du om att nästa bok ska bli?? 🙂

  • Reply Peppe Öhman 3 augusti 2017 at 09:32

   jag har en historia om ett kärlekspar som träffas bara en gång om året medan livet fortgår mellan gångerna. Kort förklarat 🙂

   • Reply When the Cat is Away 3 augusti 2017 at 11:20

    Oh! Das Buch würde ich gerne lesen! Hoffe, daraus wird was 🙂

    • Reply When the Cat is Away 3 augusti 2017 at 11:21

     Ähm. Har av någon okänd anledning skrivit på tyska. Den boken skulle jag vilja läsa! Fast det fattade du säkert redan.

 • Reply When the Cat is Away 2 augusti 2017 at 02:40

  Jag hoppas att du har råd att skriva flera böcker! Jag läste för 1-2 månader sen Vackra Människor. Jag var på biblioteket och hade som mål att äntligen börja läsa igen. Har säkert inte läst böcker på 2-3 år.

  Plötsligen såg jag din bok i bokhyllan och bestämde mig för att testa med den – tänkte att om jag startar med den, kan jag åtminstone vara säkert på att jag inte blir arg på skäva könsmodeller / eller om de finns att du är medveten om det. Plus att jag tycker om din stil.

  Vad ska jag säga – jag läste boken ganska snabbt för att jag älskade den. Det var just en sån typ av bok som jag alltid letar efter när jag försöka hitta nya tv-serier. En story som håller sig inom ett visst geografiskt område och handlar om vanliga människor som gör vanliga saker utan att det blir tråkig att följa dem. Människor, som får en att tänka, att förstår dem utifrån deras känslor. Och bäst av allt – inga stora cliffhanger, inte för mycket konstgjord spänning, utan storyn i sig själv var så interessant och fästande att det inte behövde hända ”stora saker” (du vet, typ kidnapping, rån, Lottovinst) för att få läsaren att stanna.

  Tack för den fina boken och jag hoppas det kommer flera!

  • Reply Peppe Öhman 3 augusti 2017 at 09:30

   Åh vad glad jag blev av denna kommentar! Tack och VAD ROLIGT att du gillade Vackra människor! KRAM

 • Reply Lisa 7 augusti 2017 at 11:46

  Lite off topic – men den där ljusblå väskan på bilden!? Ser fantastisk ut – snälla dela med dig var den kommer ifrån (och snälla säg inte LA eller något annat ouppnåeligt)? Och jag hoppas också du har råd att skriva mer böcker! Så himla glad över barnboken, ska snarast försöka få tag på en!

  • Reply Peppe Öhman 8 augusti 2017 at 01:33

   Väskan kommer från ett litet fransk/finskt märke som heter Perl B (är själv supernöjd med den!) http://www.perl-b.com/ och tack för snälla ord!!!

  Leave a Reply