Podcast

Tips på bra sommarprat

1 augusti 2017

Igår när jag promenerade hem från min dejt med Annica och Heidi lyssnade jag på Fredrik Backmans sommarprat i P1. Det var faktiskt det första sommarpratet jag lyssnat på i år, har liksom inte gått i brygga av intresse för någon av de medverkande. Därför får ni gärna tipsa mig om bra! Min kompis Lisa sa bland annat att Malin Giolito Perssons är nåt att sätta på listan.

Jaja, tillbaka till Backman. Jag lyckades varken avsluta boken eller filmen om en man som heter Ove, men har alltid tyckt att han är en rolig och smart man både på blogg och twitter. I sommarpratet talar han om att skriva böcker och ger sina bästa tips för att få ihop en roman. Det är opretentiöst och praktiskt och såklart roligt. Ett av tipsen är till exempel att få läsarna att känna. Ett annat är att ibland låta sig själv tänka på historien och inte fylla varje tom stund i livet med en podcast eller motsvarande. Att skriva bok handlar lika mycket om att tänka på historien som att skriva den. Jag tänkte: guilty as charged och ska springa lite oftare med romanidén i huvudet istället för 1A eller Trumpcast. Äh, lyssna själva!

Avslutet på festivalen
Nyhetshulken!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Yllet 1 augusti 2017 at 00:53

  Tips:
  Cherrie – cool!
  Negra Efendic – smart!
  Ann-Helene Leastadius – berörande!
  Johannes Anyurus – allvarlig!

 • Reply Kugge 1 augusti 2017 at 01:01

  Jag tyckte också jättemycket om Backmans sommarprat! Gillade också Moa Herngren, det träffade på nåt sätt rätt i mig – handlar om familjer och förväntningar och vad som ”räknas” som en familj.

  Gällande En man som heter Ove hade jag också otroligt svårt att komma i gång med den, men sen när jag väl gjorde det ÄLSKADE jag boken. Björnstad gillade jag också!

 • Reply Frusnygg 1 augusti 2017 at 06:38

  Negra Efendic och Johan von Schreeb. Har Harriet Andersson på listan efter att många har tipsat. Gillade även Moa Herngren.

 • Reply Anna 1 augusti 2017 at 12:53

  Harriet Andersson var bra! Jag visste inte ens vem det var men ibland blir man bara överraskad!

 • Reply Ennet 1 augusti 2017 at 13:32

  Lisa Ekdahls sommarprat var jättebra, om feminism, att förlora en förälder och allt annat viktigt!lyssna!

 • Reply Lina 1 augusti 2017 at 13:55

  Sveriges riksbankschef Stefan Ingves överraskade mig mycket positivt med sitt sommarprat i Radio Vega. Kanske för att jag hade fördomar om att han skulle vara torr och tråkig (p.g.a ekonomiintresset :p ) . Men vilken berättare han var. Och så varmt och sympatiskt det var. Samt intressant.

 • Reply AlandsPetra 1 augusti 2017 at 19:50

  Negra Efenfic och Johan von Schreeb. Linnea Clason var bra för att d va hon men om man följer Assholesonline så visste man d mesta ren.

 • Leave a Reply