Jobb

Träffar Läckberg och Griffiths och besöker Visby

3 augusti 2017

Jaha, då var man på Gotland då. Senast jag besökte den här magiskt vackra ön måste vara för ungefär trettio år sedan, men den som väntar på nåt gott och så vidare. Startade från Stockholm på onsdag morgon, tog bussen till Nynäshamn, båten över till Visby, förenades med Peter och tog bussen ner till södra Gotland.

Följande morgon susade vi genom den här fruktansvärt vackra ön (med hästar på var och varannan gård) upp till Visby där vi träffade festivalgeneralen Carina Nunstedt och ett gäng andra moderatorer. Vi fick en tur igenom stan och sen var det fritid innan den första diskussionen skulle äga rum. Och där skymtar man ju tidningsdrottningen Amelia Adamo i bakgrunden

Jaja, sen modererade jag ett samtal om huvudpersoner i böcker med Camilla Läckberg och Elly Griffiths. Tycker att det gick ganska bra, de är ju proffs. Läckberg skojade mycket om integritet och Elly visade sig vara en hästkvinna. Deras bästa skrivtips var för övrigt att skriva varje dag och att inte visa texten för familj och vänner före den är klar. En oförsiktig kommentar från en amatör kan förstöra hela manuset.

Och sen lunchade vi med Per Schillingmann som Karin skulle leda en diskussion med. Schillingmann visade upp sin pinfärska bok och berättade om livet som deckarförfattare. Och nu är vi tillbaka på Sudret igen, har besökt en kyrka, promenerat i regnet och druckit rödvin med grannar och vänner. Imorgon blir det Mikko Porvali, Jane Harper, Lars Kepler, Tove Alsterdal, Mats Strandberg, Torkil Damhaug och säker nån mer. Visby, fin stad! Gotland, fin holme! Trött. God natt!

Trycker mig mot Lars Kepler och manspreadar med Denise Rudberg
Karriärlistan

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anna 4 augusti 2017 at 07:26

  Hej! Ville bara säga att jag tyckte så otroligt mycket om er senaste podcast om gotländska mord och Karelen noir. Det som var mest intressant var att ni gjorde en djupdykning i en hel genre och diskuterade och jämförde karaktärer, stereotyper, driv, miljöer osv.
  Skulle ni inte kunna göra en uppföljning och ha en specialpodd som pratar om vad ni diskuterade på de olika seminarierna på Crime Time Gotland. Tex så nämnde ni att ni skulle prata om platsens betydelse, skulle gärna höra mer om det.
  Och så förstås gärna ännu en podd fokuserad på deckargenren med jämförelser och observationer om vad som gör en bok till bra läsning!
  Bara ett par tips! Njut av Gotland!

  • Reply Peppe Öhman 4 augusti 2017 at 13:18

   Vilken bra idé! Vi har faktiskt funderat på att göra just detta. Plus en massa bra skrivtips från olika deckar/spännings/skräckförfattare. Vi ska spela in den så fort som möjligt medan allt ännu finns i minnet. Och VAD ROLIGT att du gillade senaste podden. tar det som feedback att dyka djupare ner i litteraturen vi läser. KRAM

 • Reply Anna 4 augusti 2017 at 14:00

  Ja! Gör det! Längtar redan till nästa avsnitt!

 • Leave a Reply