Helsingfors Personligt

Pratar franska utan att kunna franska

10 augusti 2017

På tisdagen döptes min guddotter Victoria i katolska kyrkan i Helsingfors. Bara två minuter innan ceremonin skulle sätta igång insåg jag att hela eventet skulle genomföras på franska. Min två år av gymnasiefranska var inte till någon hjälp, om vi säger så. Den uppmärksamma läsaren kan notera paniken i min blick.

 


Jag till och med läste upp trosbekännelsen och sjöng halleluja på franska. Magnus var tvungen att gömma sig bakom kameran och skakade av tillbakahållet skratt. Lyckligtvis var Victorias föräldrar tillåtande till min bristfälliga språkkunskap. Och KOLLA på denna perfekta lilla person (Victoria alltså, inte för att Rasmus och Karin är så dåliga de heller). Jag höll ett litet tal till huvudpersonen och hennes föräldrar och grät en skvätt för att allt var så fint.

 

Efter ceremonin promenerade vi ner till stranden och tog båten över till NJK för att äta middag. Vädret var perfekt och jag kände mig fin i min klänning jag fått låna av Marimekko och skorna från Blankens.

Jag fattar inte varför jag (eller Maggy) tog några bilder från middagen, men kort sagt var den mycket fin. Släktingar och vänner. Karines syster från Frankrike och Rasmus vänner från Helsingfors. Ja och vänner från Dubai såklart, där Rasmus och Karine bor för tillfället.

När klockan närmade sig midnatt tog vi den lilla båten till fastlandet, promenerade en bit och tog sedan en taxi till hotellet. När barnvakten Kiri åkt hem lade vi oss och sov till, håll i er nu: HALV TIO! Så kan det gå med mörkläggningsgardiner.

En sista dag i Helsingfors
Tio år: Ny man, nytt land och nya barn

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply When the Cat is Away 10 augusti 2017 at 07:53

  Ah, du fick låna klänningen! Var just imponerad över utbudet i dina resväskor – fast ni åkte ju inte den här gången med enbart handbaggage!

  Var ditt tal också på franska? 😀

  • Reply Peppe Öhman 12 augusti 2017 at 07:33

   Haha! JA! Ett proffstips är att svänga via en pr-byrå och fråga om de har några snygga klänningar att låna ut för kvällen.

 • Reply Frusnygg 10 augusti 2017 at 12:36

  Klänningen, en dröm så snygg!

  • Reply Peppe Öhman 12 augusti 2017 at 07:33

   TACK! Kände mig väldigt fin i den.

 • Reply AlandsPetra 10 augusti 2017 at 13:43

  Jösses vilken snygg klänning!

  • Reply Peppe Öhman 12 augusti 2017 at 07:34

   Tack! Marimekkos höstkollektion. Skulle se fin ut på dig.

 • Reply Hanna 11 augusti 2017 at 00:14

  Ja, klänningen!!! Hade älskat om du hållit talet på franska. Så roligt inlägg detta.

  • Reply Peppe Öhman 12 augusti 2017 at 07:34

   Tack, vännen! (alltså för allt du just skrev)

  Leave a Reply