Personligt Stockholm

Sura listan

14 augusti 2017

Beijer har gjort den, Underbara Clara uppfann den, vem är jag att inte vara en härmapa och göra samma sak?

Obehagligaste jag vet: Att sätta sig på en toalettring uppvärmd av människorumpa.

Absolut inte min killtyp: Svåra musikerkillen. USCH! Dejtade en gång en sån och det var mitt sämsta förhållande. Har också svårt för män som är besatta av en viss sorts diet och/eller som tror att de blir mer MAN av att äta kött. Utseendemässigt är jag inte så noga. Hel och ren, TACK SÅ MYCKET. Eller åtminstone ren.

Äckligaste mat jag vet: Janssons frestelse. Kan på en teoretisk nivå förstå att den är god, men bara lukten av anjovisen får det att krypa i skinnet på mig. Rolig historia: Första gången vi var bjudna på middag till Finlands generelkonsulat i L.A. ville våra värdar vara gulliga och servera något typiskt nordiskt: Janssons frestelse. Min enda räddning var att dra vegetariankortet.

Blir arg på: Förutom patriarkatet och hur vårdslöst människor behandlar andra och DJUREN blir jag arg på folks bristande läsförståelse. Skrev en krönika på HBL om hur man ska få tacka nej till alkohol om man vill och bombaderas nu av mail där tidningsläsare berättar att de FAKTISKT aldrig hetsats någon att dricka sprit och att jag ska hålla tassarna borta från deras snapsvisor.

Sämsta bok jag läst: Oj, oj, oj jag brukar lägga ifrån mig böcker som är riktigt usla. I Mellan raderna, som vi spelade in igår, ska försöka få Maggy att klippa ihop den asap, pratade vi lite om deckare som inte är så eh… välskrivna. Får ångest av att tänka på att någon av mina böcker skulle ligga på en sån här lista.

Något som får mig att byta radiokanal: Lyssnar nästan uteslutande på podcaster, men ifall radion mal på i bakgrunden är det oftast gudtjänsten och Ring P1 som får mig att stänga av. Byter blixtsnabbt kanal om jag lånar bil i Finland och bilägaren haft den dåliga smaken att lyssna på Iskelmä eller Suomipop.

Sist jag ville ta till knytnävarna: Jag är tydligen på en harmonisk plats i livet för jag kan inte komma på ett konkret tillfälle.

Sämsta serien jag nyligen sett: Gav Ballers på HBO ett försök, men den var för dålig. Bara sorglig i sitt försök att vara cool och rolig. Nu får ni lyncha mig, men tycker också att Stranger Things var lite överskattad.

Fulaste plagg jag vet: på mig själv måste vara traditionell kontorsklädsel.

Äckligaste drycken: mjöd med russin i (främst då russinen).

Sämsta karaktär i film eller TV-serie: jag har försökt ge Silicon Valley några försök, men klarar inte av det pga av att T.J. Miller verkar vara en sån röv.

Det skriker jag när jag blir arg: SATANS JÄVLA KUKSKIT.

 

Bild från min födelsedagsmiddag på otroligt mysiga Un Poco på Karlavägen. REKOMMENDERAR!

Höstens projekt och unnar mig lyxprodukter
Pratar franska utan att kunna franska

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jenn 14 augusti 2017 at 04:17

  Suomipop <3 Haha, jag brukar gilla i alla fall hälften av den finska musiken som spelas där (okej så ofta lyssnar jag inte så att jag skulle kunna avgöra det helt sanningsenligt, men ändå). Vad de pratar om förstår jag ju dock inte alls så brukar roa mig med att försöka förstå 1 eller 2 ord i varje mening (eller byta kanal)… :)))

  Och ja jag kunde inte heller motstå denna lista och publicerar min senare i em 😉

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2017 at 23:02

   Haha, det är för att du har tillräckligt mycket avstånd till Suomipop som du kan lyssna på den. Jag står för nära 🙂

 • Reply Cecilia 14 augusti 2017 at 04:24

  Mjöd med russin??????!!!!! Kanske det äckligaste jag hört talas om.

  • Reply Peppe Öhman 14 augusti 2017 at 23:01

   Visst är det. FY fasiken! Och tack för sällis igår!

 • Reply Monika 16 augusti 2017 at 11:01

  Oh ja, alkohol är ju ett sånt himla känsligt ämne! Bra krönika tyckte jag! Det borde pratas mer fast det redan pratas mycket om det. Alla vet ju att vi har massor med problem i Finland, ändå är det inte som att det skulle gå hem att det kan gälla en själv. En gång sade jag till ett ex i en problematisk relation, efter att det varit extra problematiskt, att ”du har alkoholproblem”. Det var tydligen den allra värsta förolämpning jag kunnat säga till honom. Det var också sant.

  • Reply Peppe Öhman 16 augusti 2017 at 11:14

   Ibland trycker man på en öm punkt.

  Leave a Reply