Böcker Feminism Jobb

Jag har inte råd

3 oktober 2017

Det känns konstigt att inte skriva någonting alls om massmordet i Las Vegas, samtidigt måste inte alla kommentera allt hela tiden. Kort: Män får ta sig samman och sluta bruka våld mot andra människor (och sig själva). Det finns en koppling till inlägget under om hur nolltolerans mot våld ska gälla i alla situationer. Om vi lär folk prata om sina känslor och uttrycka sina besvikelser annat än genom att göra sig själv och andra illa förvandlas den här världen långsamt till en fredligare plats. Jag säger inte att vi kommer att klara oss undan alla masskjutningar, men nog att alla som inte arbetar aktivt mot våld, också i det lilla, är en del av problemet. Som till exempel pappan på Vidars klass som tycker att pojkar ska reda ut sina problem med knytnävarna. Det kan vara så enkelt att syna sig själv och sina förväntningar på söner, pojkar och män i allmänhet. ”Enkelt”. Jaja, vi talar mer om detta i Magnus och Peppes podcast som läggs ut senare i dag.

Så över till något mycket trevligare. På bokmässan träffade jag två av mina favoritpoddare, journalisterna Nord & Francke som hade satt ihop en lista med olika stilar på mässan. Och jag fick vara med! I mina Blankens-gängor och Anine Bing-skjorta kände jag mig som en power woman. Tycker att min egen prestation (den här gången som moderator och intervjuare) blir så mycket bättre om jag känner mig snygg i min outfit. Och på tal om att köpa kläder så vill jag tipsa om Marcus Stenbergs ”Jag har inte råd”. Marcus och jag är kolleger på Bokhora, men det var första gången jag träffade honom på bokmässan. Passade på att göra en intervju och vill också i det här forumet tipsa om hans bok. Så bra om att bli lycklig av att ha råd, om besök i andra samhällsklasser än ens egen och självutlämnande om privatekonomi. Kommer givetvis att prata om den i Mellan raderna-podden.

När jag kom hem väntade familjen på LAX. ÄLSKAR att ha någon som väntar på mig på flygplatser. Och det första jag gjorde imorse var givetvis att åka till stallet på hopplektion. Hade en häst jag inte riktigt klickade med, men tänker att det är bra träning. Det finns ju inga dåliga hästar, bara dåliga ryttare. (Majlis otroligt gulliga tröja kommer från Sture & Lisa).

Det ska vara fint att prata om pengar
Allt om min bokmässa (färre nassar, fler bokkassar!)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply