Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Feminism

Kvinnors övergrepp på män

18 oktober 2017

Så här kommenterar Krister:

”Män som har råkat ut för samma sak men från kvinnor skall enligt feminister vara tysta.
ALDRIG!”

Män ska givetvis lika lite som kvinnor bli utsatta för våld eller sexuella övergrepp. Det ÄR fruktansvärt att detta sker. Det som gör mig lite modfälld är att problemet med kvinnors våld/övergrepp gentemot män bara verkar intressera män när mäns våld/övergrepp mot kvinnor diskuteras. Det är som om problemet bara existerar när fokus ligger på kvinnorna. Så kära män som utsätts för detta, jag stöder er kamp, men kan ni ta upp den i andra fall än när det handlar om att flytta fokus från mäns övergrepp på kvinnor?

Superrabatt på Livet & Patriarkatet
Tack för att ni skriver

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jenn 19 oktober 2017 at 02:36

  Krister hittade tydligen till mitt inlägg också, med exakt samma kommentar, och markerades som spam – tar nog det som ett tecken… 🙂

  • Reply Krister 21 oktober 2017 at 09:55

   Vilket tecken då?
   Jag uppfattar det som om de inte skulle vara sant.
   Menar du det?

 • Reply Annika 19 oktober 2017 at 13:23

  Fick läsa meningen både tre och fyra gånger innan jag förstod vad han menade. Eller ja, förstår fortfarande inte vad det har med något att göra.

  • Reply Peppe Öhman 19 oktober 2017 at 17:41

   Samma här.

   • Reply Krister 21 oktober 2017 at 09:56

    Vad är det ni inte förstår?

 • Reply Ann 20 oktober 2017 at 00:29

  ”Så kära män som utsätts för detta, jag stöder er kamp, men kan ni ta upp den i andra fall än när det handlar om att flytta fokus från mäns övergrepp på kvinnor?”

  I min mening onödig knäpp på näsan när en man vill engagera sig i jämställdhetdiskussionen. När ämnet har tagits upp ska väl alla få uttrycka sig. Är feminist lika med bara kvinnors rätt eller gäller jämställdhet = även män har rätt att uttala sig och ta sin plats?

  • Reply Peppe Öhman 20 oktober 2017 at 07:16

   nja, jag tycker att män endast är intresserade av att engagera sig i diskussionen då det handlar om mäns övergrepp på kvinnor och vill prata om att män faktiskt också utsätts för hemskheter.

  • Reply Krister 21 oktober 2017 at 09:59

   Jag trodde man diskuterade övergrepp.
   Generellt vore viktigare än att välja ut en tårtbit.

   Skall vi använda oss av detta ex är vi illa ute.

 • Reply Ann 21 oktober 2017 at 05:48

  Det är inte jämställdhet, lika villkor ska vara lika villkor. Man mot kvinna, kvinna mot man. Vilket är fulare? Båda.

  • Reply Peppe Öhman 21 oktober 2017 at 07:15

   Efter som män och kvinnor inte är jömställda för tillfället behövs det en större insats för att lyfta kvinnorna. Det sagt ska vi givetvis också jobba för de problem männen har, men inte precis då fokuset (som i metoo-kampanjen) ligger på kvinnorna.

   • Reply Krister 21 oktober 2017 at 10:00

    Du har missförstått metoo kampanjen.
    Den vill visa på att detta sker, inte bara hos kvinnor.

 • Reply Ann 22 oktober 2017 at 01:16

  Det finns ett visst problem med att lyfta fram en viss grupp (i detta fall kvinnorna). Problemet ligger i att det skapas motsättningar och därmed knyts nävarna. Jag tror mera på ett fokus som utgår från jämställdhet och så leker vi alla den leken, och i slutändan är alla med.

  • Reply Peppe Öhman 22 oktober 2017 at 07:51

   Du menar att det skapas motsättningar när man lyfter fram mäns våld/sexuella trakasserier mot kvinnor?

   • Reply Ann 23 oktober 2017 at 08:03

    Nej det menar jag inte och det tycker jag inte att jag har gett uttryck för även om jag råkade nämna kvinnor som en viss grupp . Jag menar att när en viss grupp (det må så vara kvinnor, män, vänsterhänta, döva, stumma, enbenta, eller på annat sätt avvikande i en normvärld, you get my point, fastna inte på ord här) lyfts fram ensidigt så tenderar det att skapas motsättningar av typen ”vi mot dem” och då blir det ofta en diskussion utan nyanser och med knutna nävar. Våld och trakasserier ska förvisso aldrig godkännas, inte mot någon, men i det här debaclet tycks det finnas både högt och lågt (jag menar dels riktiga övergrepp, dels självupplevda kränkheter på grund av t.ex. en blick som uppfattas som osaklig). Jag vill inte förminska våld eller trakasserier, inte alls. Vad jag vill förminska är det onyanserade tänkandet.

    • Reply Peppe Öhman 23 oktober 2017 at 08:53

     Här skiljer våra perspektiv sig. Jag tycker inte att det finn riktiga övergrepp verus självupplevda. Alla sexuella trakasserier är en del av vår patriarkala kultur. Det finns grövre, men alla ligger på samma skala. Fråga: Om vi diskuterar rasism, är det då viktigt att lyfta fram att vita också kan ha det svårt? (för att inte skapa motsättningar mellan grupper)

  Leave a Reply