Los Angeles Personligt Podcast

Önskeinlägg!

23 oktober 2017

Igår på Sonjas sista dag i L.A. hängde vi en stund på stranden och fick se ett gäng delfiner slå följe med en snubbe som paddlade med sin surfbräda. Living the dream, minst sagt. Tycker att stranden är bäst före klockan elva på förmiddagen och efter klockan fyra på eftermiddagen. Sedan brunchade vi på Cora’s Coffee Shoppe (finns som tips i Los Angeles-guiden) och tillbringade resten av dagen vid poolen.

Magnus skulle skoja till det och kasta i mig med kläderna på, jag stretade emot och landade först med axeln på bassängkanten och sen i vattnet. Ingen större fara än ett ordentligt köttsår. Spelade tuff och låtsades att det inte alls gjorde ont trots att det gjorde ganska ont. Är man Chuck Norris så är man. Måste spela tuff hela tiden. Sedan tog Sonja en Uber till LAX, Vidar drog på en playdate och resten av oss åkte in till Downtown för att gå på Lakers-matchen.

Men hörni, eftersom vi inte längre har gäster den här veckan har jag mer tid att blogga. Ni får gärna komma med önskerubriker eller bara teman. Annars fortsätter jag som förut. Ja och så tycker jag att ni ska lyssna på senaste podden, vi gottar ner oss ordentligt i #MeToo och #Ihave.

Bröstsmultron
#Ihave

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Sara 23 oktober 2017 at 23:16

  Jag gillade Hannas ”Fråga Hanna”-inlägg för ett tag sedan, http://hannarosell.se/fraga-hanna/fraga-hanna-del-1/ . Kanske du kan köra något liknande? I övrigt älskar jag inlägg om er vardag i LA och allting feministrelaterat.

  • Reply Peppe Öhman 24 oktober 2017 at 07:21

   Ja! Hanna är på alla sätt bäst. Ska kopiera henne. TACK!

 • Reply Jenn 24 oktober 2017 at 00:31

  Du som poddar mycket, jag skulle gärna vilja läsa dina bästa tips för om man vill starta en podd och hur man spelar in/klipper osv 🙂 Om det är något du får feeling för att skriva om 😉

  • Reply Peppe Öhman 24 oktober 2017 at 07:00

   BRA IDÈ! Tack!

 • Reply Bea 24 oktober 2017 at 06:39

  Jag vill ju läsa om Halloween! 😀 Se fler bilder etc!

  • Reply Peppe Öhman 24 oktober 2017 at 06:56

   Coming up! Våra kvarter börjar förvandlas till spökkvarter och nästa tisdag går ungarna ut för att tigga godis.

 • Reply Daniela 24 oktober 2017 at 07:31

  Dina bästa knep mot härskartekniker, exempel ur verkliga livet:) tycker jag stöter på dessa hela tiden och aldrig lyckas ta mig ur situationen med flaggan i topp. T.ex. ska gå hem från mötet/kalaset/fika och säger tack för mig, måste åka, hejdå och ingen i rummet reagerar. Jag har inte kommit på någon värdig lösning men efter att jag råkat ut för detta några gånger försöker jag komma ihåg att hojta hejhej, det var kul o ses då någon går hem. Vet inte om detta egentligen är en härskarteknik, det är väl mera fråga om lättja, men jag kom inte på något bättre exempel:)

 • Reply Anna 24 oktober 2017 at 12:30

  Hej Peppe! Så roligt att du ber om förslag på önskeinlägg! Jag har ett par stycken om att skriva, mest kanske relaterat till din egen arbetsprocess som frilansskribent! Det är så roligt att höra hur andra gör då jag själv ganska nyligen har bytt bana. Here goes:
  Vilka skrivartips skulle du ge för att skriva en riktigt bra artikel (förutom att ha en unik infallsvinkel och kolla upp källorna då)? Brukar du brainstorma för att hitta perspektiv och artikelidéer? Spelar du in eller skriver du ner allt (eller både och) när du intervjuar? Skulle du skriva på ett ofördelaktigt kontrakt med en mediakoncern (fast antar att de flesta vill ha fulla rättigheter över materialet nu, för print, web, osv…)? Har du några tips för att få upp arvodena (de flesta har ju fasta arvoden)? Hur har du satt upp din arbetsplats? Har du några tips för att tex hitta nätverk eller få ett mer socialt liv som skribent (bor i USA) – det kan ju ta dagar innan man pratar med någon (förutom min partner då) om man jobbar hemifrån?!
  Annars så gillar jag det mesta du skriver om så keep up the good work!

  • Reply Peppe Öhman 24 oktober 2017 at 13:18

   Drömfråga! Och vad roligt med en frilanskollega här i USA. Du får svar i ett inlägg inom kort 🙂

   • Reply Anna 24 oktober 2017 at 13:57

    Så roligt att du gillar frågan! Insåg just att jag väl inte direkt frågade om just din skrivprocess, men det var meningen att komma med som fråga också! 🙂

 • Reply Anna 24 oktober 2017 at 12:31

  Och en till, har du några tips på vad man kan göra som kvinna i en relation så att man inte behöver ta hela ansvaret för relationens (och mannens) känslomässiga välbefinnande? Eller ska man kanske bara låta det vara?

  • Reply Peppe Öhman 24 oktober 2017 at 13:23

   Så bra och svår fråga. Låt mig fundera lite på den. Tror att 90 procent av alla kvinnor i heterorelationer befinner sig i just den här problematiken.

 • Reply Laura 24 oktober 2017 at 14:47

  Har du tips på finska bloggar med feminism som tema? Tycker jag har bra koll på Svenskfinland och Sverige men skulle gärna sätta mej in i hur tankegången går i mitt hemland på det andra språket. För övrigt tack för redskapen som jag fått här på bloggen om feminism. Hör till dem som inte är så slängd i käften men ”vann” nyligen i en diskussion om kvinnor, så nöjd!

  • Reply Peppe Öhman 25 oktober 2017 at 08:41

   Blir så GLAD när jag läser att den här bloggen varit till nån konkret nytta. BRA VUNNET av dig! Har tyvärr jättedålig koll på finskspråiga bloggar, men vill hemskt gärna tipsa om min kompis Helenas podcast ”Kahvihetkejä maailmalla” där hon intervjuat kvinnor som bor utanför Finlands gränser. https://www.menaiset.fi/blogit/cafe-au-lait/mia-asunut-chilessa-12-vuotta-aina-kun-palaan-suomeen-hartioita-alkaa-kiristaa

   • Reply Magdalena 27 oktober 2017 at 12:17

    I mitt fall gärna få tips på bloggar eller författare mm i Svenskfinland.
    🙂

    Vill hänga med lite mer här likaså har tänkt eg på författare överhuvudtaget, (både barnböcker och för icke-barn)

 • Reply Hanna 25 oktober 2017 at 12:47

  Hej Peppe, Ibland diskuterar jag med folk som säger: Men varför måste det heta feminism? Varför kan vi inte kalla det jämställdhet? Jag veklar ofta in mig i onödigt långa förklaringar. Har du ett kort bra svar? / Hanna

  • Reply Peppe Öhman 25 oktober 2017 at 12:56

   Coming up!

 • Reply NNN 26 oktober 2017 at 06:38

  Hej Peppe!
  Tips på hur man skall få ett nytt jobb om man t.ex. vill byta bransch eller pröva på något nytt?

  • Reply Peppe Öhman 26 oktober 2017 at 07:30

   Bra fråga! Ska klura på den och återkommer.

 • Reply Daniela 26 oktober 2017 at 14:20

  Ett till önskeinlägg (och STORT tack för det du skrev om härskartekniker, det är så svårt att stå på sig mot sina släktingar och andra bekanta men jag känner mig uppmuntrad av dina knep och av de kommentarer inlägget fick. Du skriver så sjukt bra och du har även sjukt bra läsare/kommenterare!) är om din barnbok! Hur föddes idén? Val av förlag? Hur var skrivprocessen jämfört med dina andra böcker? Hur fungerade det att jobba ihop med en illustratör? Jag vill veta allt:)

  • Reply Peppe Öhman 28 oktober 2017 at 09:05

   Jag fattar verkligen vad du menar med att stå upp gentemot folk som står en nära och som man kommer att träffa regelbundet, men vill inte skapa gräl/dålig stämning, men vill ändå markera. Och tack för tilläggsfråga <3

  Leave a Reply