Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Listan listan listan

8 november 2017

Importerade en lista av Elsa Billgren och Nio till Fem-Sandra.

Humör idag?

Tack bra! Lycklig efter gårdagens ridlektion. Lite trött eftersom Majlis håller på och gnyr i sömnen. Men vem är inte lite trött dessa dagar.

Vilken svordom använder du mest?

”Satans jävla kuk-helvete”

Äger du en Podd?

JA! Två stycken till och med Magnus och Peppes podcast och Mellan raderna med Jihde och Öhman.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Christoffer. Min mamma var ett stort fan av Nalle Puh och gillade också namnet Robin, men så föddes min kusin ett knappt år före mig och fick namnet Robin OCH jag föddes med snippa så det blev Jeanette.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Vaknar till min biologiska klocka och Majlis.

Hur många resväskor äger du?

En stor röd Samsonite och en liten OTROLIGT sliten flygvärdinneväska som jag köpte för 39,90 euro på Alexi13 för minst femton år sedan. Still going strong. Eller still going i alla fall.

Vad gör du exakt just nu?

Jag sitter vid köksbordet och försöker skriva på ett manus, mailar lite, lyssnar på Fredagspodden och väntar på att Magnus ska komma hem med kaffe. Jag har känt mig lite sliten på sistone och planerar att sminka mig och kanske till och med föna håret i dag.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

En vän. Finns alldeles tillräckligt med barn hemma hos oss.

När var senast någon stötte på dig?

Jag träffar ju aldrig någon annan än min familj och mina kompisar så det måste nog ha varit i somras i Stockholm.

Dagens planer?

Ska skicka in en text, äta lunch med en kompis i Marina del Rey, skriva som bara den, springa en runda och sen äta middag med familjen.

Helgens planer?

På fredagen ska jag givetvis rida och sen hem till en kompis med familjen. Lördagen och söndagen är ännu oplanerade, men väldigt sugen på att äta lobster tacos på Blue Plate Oysterette. Åt dem med Sonja och Pekka för några veckor sedan och har inte slutet tänka på dem sedan dess.

Vad ser du mest fram emot i helgen?

Hoppas på att få sitta med ett glas vin i handen medan jag små- och storpratar med folk. Sova en tupplur, springa en springtur och KANSKE att gå ner till stranden.

Vad åt du till middag senast?

Zucchinispaghetti med vitlök, basilika och parmesan. Mamma Mia så gott!

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

JA! Hur mycket som helst. Mest verkar de tala om hur i helvete jag kan försörja mig i L.A.

Är du blyg inför det motsatta könet?

Inte alls.

Veckans fundering?

Vapenlagstiftningen i USA. ÄR det jag som lever i en bubbla eller gör Fox News väldigt ofta väldigt dålig journalistik. Har jag blivit en person som trär mig i träningskläder också när jag inte tränar?

Vad gjorde du för ett år sedan?

Jag hade precis fött barn, förlorat en massa blod och var ganska svag, men väldigt mallig över min förlossning-

Pratar du några andra språk?

Engelska, finska och spanska (fast spanskan borde verkligen uppdateras).

Diskar du din egen disk?

Ungefär två tredjedelar av mitt liv utspelar sig fyllandes och tömmandes av diskmaskin.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Jag bjöd Maggan, för han hade ”glömt sin plånbok hemma”. Tycker att det är lite charmigt att den ena bjuder. Avskyr att räkna på centen vem som är skyldig vem vad. AVSKYR det. Bjuder hellre då alltid oberoende av skraltig ekonomi.

Vad har du med dig in på bion?

Popcorn med smör och mineralvatten.

När sov du senast på golvet?

Har antagligen somnat i ren desperation på grund av vakennatt med Majlis under året som gått.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Sex-sju, men föredrar åtta om jag får välja. Men det får jag inte längre.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Nja, jag tycker att det är lite töntigt när folk försöker verka smartare än vad de är genom att använda ”svåra” ord och blir inte överlycklig när jag läser ett ”dem” istället för ”de”, men vadfan, det finns viktigare saker i livet än stavning och grammatik! Speciellt på internet. Är petigare i journalistisk och litteratur.

Vad var det senaste du åt?

En portion vegansk paneng.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Har hoppar och gör gärna om det!

Tycker du om att krama folk?

JA! Kramas gärna.

Vad är du allergisk mot?

Ingenting alls. Fast under de senaste veckorna har jag haft väldigt torra ögonlock, vägrar tro att det beror på allergi. Tipsa mig gärna om åtgärder.

Har du några tvångstankar?

Får ofta lust att kasta mig ut från höga höjder som hustak, relingen på Finalandsfärja, klippor och annat… ja högt.

Välj att inte vara ett rövhål
Hur man tystar ett kommentarsfält

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Maria 8 november 2017 at 22:57

  Ett år efter att jag födde Bo, ungefär, fick jag livets första atopiska utslag. Knäveck, armveck, hårbotten och – framförallt – ögonlock blev torra och kliiga som satan. Gick över snabbt med kortisonsalva på recept och kom aldrig tillbaka. Ännu en spännande sak som kan ske med kroppen när den är eller varit gravid. Kan det vara det du fått, kanske?

  • Reply Peppe Öhman 9 november 2017 at 19:08

   AHA! Jag har heller aldrig haft problem med atopisk hy, men nu är det exakt ett år sedan Majlis föddes och mina ögonlock är obotligt torra. Måste kanske göra som du och ta mig till en läkare. Tack för tips!

 • Reply Frusnygg 8 november 2017 at 22:59

  De där lobstertacosarna, vilken njutning det måste vara!

  • Reply Peppe Öhman 9 november 2017 at 19:08

   SÅ GODA!!!

 • Reply Hanna 9 november 2017 at 02:43

  Vill verkligen äta den där rätten så kanske kan vi göra sällskap dit!

  • Reply Peppe Öhman 9 november 2017 at 19:09

   Hoppades att du skulle säga så. Träff där när ni checkat in på hotellet?

 • Reply Erika 9 november 2017 at 08:16

  Vilken hudåkomma man än frågar om tycker jag alltid tipset blir ”kokosolja”. Så prova det!

  • Reply Peppe Öhman 9 november 2017 at 19:10

   Har ju huset fullt av kokosolja så ska give it a try som vi säger här i USA.

 • Reply hanna 9 november 2017 at 11:14

  Hade för några år sen en förfärlig upplevelse av svullna ögonlock som resulterade i att jag knappt kunde se, besök på vårdcentralen recept på kortisonsalva. Torrhetsreaktion sa läkaren.
  När jag nästa gång märkte att ögonlockenoch huden under ögonen började kännas torr och fnasig gick jag till apoteket, där en apoteksperson rekommenderade Locobase. Jag, som är lite hudvårdssnobbig och tänkte mig någon form av vårdande ögonkräm, skrattade hest och och sa ”nej du, skulle inte tro det, den är ju jättefet, den har jag på händerna”. Men hon insisterade och kom med en bra förklaring om att fukt och fett och inget irriterande var vad huden behövde, och att ett mycket tunt lager på ögonlocken skulle göra susen, hon hade själv problem med torrhet kring ögonen och körde locobase som kur emellanåt. Jag köpte en tub (som jag tänkte att jag kunde ha på händer och armbågar) – och jösses. Blev fem år yngre på några dagar. Allt torrt och irriterat försvann. Jag kör fortfarande ett tunt lager när jag märker att jag är torr och irriterad. Eucerin Aquaphor fick jag prov på, den funkade också bra.
  Finns kanske inte hos dig, men det går kanske att hitta liknande? Värt att testa med tanke på att en tub väl kostar en femtiolapp – och som sagt kan användas på armbågarna annars…

  • Reply Peppe Öhman 9 november 2017 at 19:11

   Tack för detta! Ska forska på amerikanska alternativ och så har jag ju kompisar som kommer från Sverige som kanske kan smuggla med sig lite. Uppskattar tipset!

 • Reply Läser ibland 9 november 2017 at 16:44

  Älskar ditt svar på om folk pratar! Hurmycketsomhelst. Det ultimata tecknet på att man (du) inte är någon medelmåttig 🙂 sorry Malin;)

  • Reply Peppe Öhman 9 november 2017 at 19:12

   haha, tack för det 🙂

 • Reply Cecilia 12 november 2017 at 08:03

  Till mina snustorra ögonlock (kommer alltid så fort det är kallt och torrt) använder jag Bepanthen som finns bland bebisgrejerna på apoteket. Funkar för röda rumpor och sånt. Testa om du hittar något liknande, det är en snäll salva som inte irriterar.

  • Reply Peppe Öhman 12 november 2017 at 08:12

   TACK! Det var faktiskt den enda salvan jag hade med mig från Sverige i somras. Tanken var att använda den på babyrumpor, men nu när du säger det så är det ju perfekt för ögonlock också! KRAM

  Leave a Reply