Podcast

Tystnad Tagning

9 november 2017

Tack för era kommentarer på senaste podden! Efter att vi spelat in dagens slog det mig att Magnus hade helt rätt om makt och sexuella trakasserier. Medan vi pratade föreställde jag mig att han menade män som har mer makt inom en viss bransch, men efteråt insåg jag att en man som begår övergrepp på en kvinna per definition har mer makt i den situationen. I stand corrected.

Eller som Magnus sa: ”Hösten då ingen kom undan borde göras till nationell helgdag, så att vi aldrig glömmer hur det en gång var och hur det aldrig mer får bli. Listan av män som berusats av sin makt blir längre och längre. Hyggliga män som stått upp mot rasism. Reko män som stått upp för feminism. Män som visat sig som begåvningar inom sina områden. Samma män skriker ”hora” och skickar oönskade videofilmer på sig själva onanerande. Samma män våldtar kvinnor. Samma män kontrollerar med hot och dominans. Samma män. Hur vågar de? De rör sig inte i mörka gränder. De gömmer sig inte i buskage. De rör sig på röda mattor. De sitter i VIP-loger. Weinstein, Kevin Spacey, Louis CK, Virtanen, Timell. Listan på män blir längre och längre. En till nämns i podden – ”Den folkkära komikern”, som DN skrev om. Enda fördelen är att det kanske snart är lukrativt att behandla sina medmänniskor respektfullt.”

Tre bra tips och ett tack
Sponsorerade av NRA

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jenny 11 november 2017 at 00:04

  På tal om kommentarer på Hbl. Hur kommer det sig att de tillåter kommentarer i stil med den här: ”Att det fanns massa Bimbos i Sverige viste man länge. Men så många som nu kommer fram är inte illa. Depirtera dom till arabländer så for dom vad är rätt för dom.” (kommentar på artikeln om skådespelerskorna som blivit trakasserade)? Anmälde kommentaren för två dagar sedan men den är fortfarande kvar. Eller räknas sånt här helt enkelt inte som osaklig/kränkande/hatfull? Mejlade Hbl en gång tidigare och frågade angående en annan (rent rasistisk) kommentar, men fick inget svar. Är det bara jag som överdriver och sådana här kommentarer är okej?

  • Reply Peppe Öhman 11 november 2017 at 07:37

   Håller verkligen med dig. HBLs kommentarer var ett problem så länge jag jobbade där och minns hade de strulade med olika utomstående kommentarsmoderatorer. Tydligen har de ej fått igång ett fungerande system. Det är som du säger katastrof att de låter misogyna och rasistiska kommentarer hänga kvar.

 • Reply AlandsPetra 11 november 2017 at 13:04

  #metoo är verkligen så bra att det äntligen lyfta. Dock blir jag så nedstämd över hur dåligt Finland tagit emot den, tittar avundsjukt på Sverige som lyft frågan på riktigt medan Finland åter en gång hamnat efter. Såg tex på OBS debatt om hashtaggen å va rejält irriterad efteråt. Varför varför måste vi finländare alltid vara så efter?!?

  • Reply Peppe Öhman 12 november 2017 at 18:34

   Håller verkligen med, kom igen, Finland!

  Leave a Reply