Podcast

Ursäkter, ursäkter, ursäkter

14 november 2017

Vi börjar med att bråka om man får höja rösten mot barn och mäns tendens att gå omkring och passivt hota med våld. Drar vidare mot #metoo, debatterar Loui CKs ursäkt, svarar på skådespelaren Tobias Zilliacus kommentar gällande inte alla män, diskuterar konstgjorda moln och mycket mer såklart.

Nya och gamla pengar
Tre bra tips och ett tack

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Liljan 14 november 2017 at 11:32

  Jag skriker alldeles för mycket på mitt barn och är högst medveten om det. Kanske är det nån självbevarelsedrift, men jag ser ändå inte att skrika som våld? Men definitivt är det tydligt att jag är en auktoritet person med makt som utövar ännu mer obehaglig makt genom att skrika. Usch. Dessutom skriker jag ju inte till andra – varken på jobbet eller privat! Oklart varför det är så lätt att ta till skrik med ett barn då.

  Sen kanske du redan sett detta: https://qz.com/1126593/we-edited-louis-cks-statement-on-sexual-misconduct-to-make-it-a-real-apology/ men kom att tänka på det när ni debatterade om ursäkten var giltig eller inte (håller med dej!).

  (Och jag SKA betala. Bara skatteåterbäringen kommer…)

 • Reply Liljan 14 november 2017 at 11:39

  Och just det, skulle ännu kommentera Finland och #metoo. Alltså, jag är nästan lite benägen att hålla med Magnus om att kvinnor i Finland inte är helt kapabla att se problemen eller ens uppleva (!) dem. Alltså ja, om det handlar om grova sexuella trakasserier, men jag märker då jag diskuterar (med andra mammor tex) att dom har svårt att greppa att vi verkligen lever i ett patriarkat. ”Jag har aldrig känt mej diskriminerad”, och dom kan verkligen inte se strukturerna som råder ens i deras egna företag (med manliga chefer och hyss hyss åt kvinnliga projektledare med åsikter), i deras hem (där de stryker o fixar och mannen slappar) eller på gatan (där kvinnan väjer för att inte krocka med mannen eller får en snuskig blick som lättklädd). Och jag försöker gräva och förklara och förstå, men når inte fram. ”Vi är ju så jämställda här”. Och jag vet att diskussionen om jämställdhet är en annan än den om #metoo, men det känns som att det finns en koppling där, i hur kvinnan uppfattar mannen och hans beteende…?

  • Reply Peppe Öhman 15 november 2017 at 09:01

   Du har säkert rätt, jag bara inte vill tro det. men du har nog rätt. ska ta upp detta i nästa avsnitt. Rack!

  • Reply Peppe Öhman 15 november 2017 at 09:02

   igår promenerade vi hem från skolan och jag noterade att jag också skrek på vidde för att han skulle stanna vid en korsning.

 • Reply Hanna 18 november 2017 at 01:56

  Hej,

  Jag har nu provat at subscribe’a i flera dagar, men när jag klickar på länken så händer inget, eller det vill säga, en sida kommer upp men den laddas aldrig helt. Är det bara jag som har det problemet?

  Dessutom så gillar jag egentligen inte att använda PayPal eftersom de har höga avgifter, både för säljaren och köparen. Det finns något som heter TransferWise, de tar inte någon avgift för varken att skicka eller ta emot pengar. https://transferwise.com

  Hanna

 • Leave a Reply