Hästar Jobb Los Angeles Träning

Din hjärna jobbar också när du inte tänker

15 november 2017

Igår kom som sagt Sara hem till oss för att spela in ett avsnitt av Tur och retur-podden. Tycker att ni ska lyssna på den som pepp om ni ska åka till tillexempel Grekland, Indien, Albanien eller på en träningsresa eller ta Orientexpressen. Avsnittet vi spelade in är ett komplement till Los Angeles-guiden jag skrev. Sara testar några av mina tips, vi pratar om staden och så hängde hon med till stallet. Jag lägger upp avsnittet så fort hon klippt ihop det.

Hanna och jag till Koreatown och mitt favoitspa Olympic. För tjugo dollar får man stanna hur länge som helst (gratis valet). Välja mellan olika bassänger (bubbel, iskall och en som mest påminner om att doppa sig i en varm tekopp) olika bastun och att bli skrubbad av en koreansk dam i svarta underkläder. Blir man trött kan man lägga sig ner och vila en stund och det finns givetvis en restaurang med koreansk mat. Alla spagäster är nakna inne bland bassängerna och jag slås varje gång av hur hälsosamt det är med en påminnelse om hur kvinnokroppen också kan se ut. Vanligtvis ser man ju bara sin egen och den i reklam och media.

Först låg jag i den kalla poolen och hade lite dåligt samvete för att jag hade det så bra och inte jobbade. Sen påminde jag mig själv om att det faktiskt är bra för hjärnan att inte pressas till att leverera lösningar hela tiden. Ni vet hur alla bra idéer dyker upp när man springer, går in i köket för att koka kaffe eller precis ska somna. Då hjärnan får lite lugn och ro från sitt manuella arbete nere i kolgruvan.

Jag får aldrig nya idéer när jag rider. Då är jag för fokuserad på att just rida. Antar att det ändå är en form av vila för hjärnan. Eller en helt annan form av träning i alla fall. Fick rida en ny häst, Leo, som bara är sju år och väldigt gullig. Det kändes som en perfekt häst för mig att hoppa med (rider ju bara dressyr med Tony).

Passade på att skriva lite när jag kom hem, det är bara en vecka kvar tills jag ska lämna in Hannah och Amanda-manuset. Åt middag och föll isäng för att vakna några timmar senare av att Majlis kräktes. Så kan det också gå.

Vad vet vi om Etiopien?
Tipsa mig!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sarah 15 november 2017 at 15:54

  Sara var en av mina lärare när jag gick på fotoskolan Sthlm! Såg att hon instagrammade dig, så kul! Hon tar fina bilder med 🙂

  • Reply Peppe Öhman 17 november 2017 at 21:08

   Världen alltså. Så LITEN! Tråkigt att du och jag missade varandra i sommar. Nytt försök nästa!

 • Reply Koko 16 november 2017 at 03:40

  Det är bra för hjärnan att vila, men jag är också övertygad om att det är bra att ha en hobby där du bara fokuserar på just det du gör just då. Min hjärna går på högvarv mest hela tiden, känns det som. Jag är usel på mindfulness, har fått rekommenderat att gå på promenader och ”bara vara” för att varva ner, men det enda sättet för mig att inte tänka på en massa saker hela tiden är att köra ljudspår ”där är en fågel, luften är sval och fuktig, jag känner stenar under mina fötter” osv. Funkar sådär. Men när jag dansar så fokuserar jag bara på det och det är oerhört avslappnande. Hur stressad jag än har varit när jag kommer till dansen så känns det bättre efteråt. Just där och då är jag bara där och då. Skönt.

  • Reply Peppe Öhman 16 november 2017 at 09:49

   Jag är precis som du. Om jag inte jobbar funderar hjärnan på om det är någon kompis jag borde höra av mig till, vad vi ska ha till middag, hur min mamma mår etc. Ridningen är för mig precis som dansen för dig.

  Leave a Reply