Böcker Feminism

Vinn anteckningsböcker

15 november 2017

Hej! Schildts & Söderströms frågade om jag vill lotta ut några av anteckningsböckerna med citat ur Livet & Patriarkatet på. Böckerna går såklart att köpa på sets.fi och kostar nio euro. En superbra julklapp eller en present till en själv. Min fråga är: Vem skulle ni vilja ge boken ”Livet & patriarkatet” och varför? Jag väljer tre vinnare på söndagen.

Patriarkatet kommer att falla inom min livstid
Pappan till mina barn

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply AlandsPetra 15 november 2017 at 21:06

  Flera av mina kollegor men speciellt en som jag diskuterade jämställdhet med en hel kväll å som kom med den ena mer konstiga kommentaren efter den andra. Jag var helt slut och samtidigt chockad över att annars väldigt kloka kvinnor är så opålästa då d gäller jämställdhet. Jag gav henne faktiskt redan ”vi borde alla vara feminister” för jag var så frustrerad:-)!

 • Reply MC 15 november 2017 at 22:06

  Skulle faktiskt vara så sniken och behålla den själv… har sedan snart ett år arbetat i eget bolag i byggbranschen. Jag arbetar BARA med män, killar och gubbar. Till på köpet är jag nu gravid i v33 och det är fasiken tufft ibland. Så många gånger man ger direktiv och får till svar att de vill dubbelkolla med min man, att de vill fråga den riktiga chefen, att jag borde gå hem och vila och äta för två istället. Det blir bättre o bättre med dem man har kontinuerlig kontakt med, men såfort en ny kommer in så är det samma procedur än en gång.

  Kan bara tänka mig hur det kommer låta när jag börjar jobba igen när bebisen är 3 månader…

 • Reply Lisa 15 november 2017 at 22:27

  Jag skulle vilja ge den till mig själv. För mitt förra ex gav jag till min bror i julklapp, utan att ens ha hunnit tjuvläsa.

 • Reply Monika 15 november 2017 at 22:57

  Åh den skulle jag vilja ge till den hetsiga italienska snubben som jag hamnade i argumentation med en gång där han påstod att det finns studier som säger att kvinnor är som lyckligast när de får sköta hem och barn, inte göra karriär, och all feminism är fel typ. Jag ba ’kön är ett socialt konstrukt’ och sen kommer man på alla saker man borde ha sagt först långt senare. Han borde läsa boken.

 • Reply matilda 15 november 2017 at 23:34

  Vem skulle ni vilja ge boken ”Livet & patriarkatet” och varför?

  jag skulle vilja ge den till min mamma och pappa. först tänkte jag skriva pappa för det är han som behöver läsa den, men jag tror inte han kommer göra det om inte mamma säger åt honom att göra det. mamma behöver också läsa den eftersom hon går med på pappas patriarkala beteende och säger saker som ”men han bara är sån” om helt vansinniga saker.

 • Reply Mia 16 november 2017 at 00:04

  Jag skulle gärna ge en till skolbibban på högstadiet där jag jobbar, för det finns så många smarta kids här som skulle läsa och förstå. Nu när jag tänker på saken ska jag faktiskt kolla om den finns eller om den borde köpas in…

 • Reply Johanna 16 november 2017 at 01:39

  Så fina! Och superklokt citat. Skulle gärna malla runt med en sådan på jobbet 🙂

  Vet ju att Livet och patriarkatet är en grym bok! Skulle gärna skicka den till Erik Hörstadius, som ju gång på gång argumenterat för att metoo-kampanjen inte får gå ”till överdrift”, att vi inte får gå för långt när vi kritiserar sexismen i samhället. Det finns ju många fler än han som tänker så, men eftersom han är en person som syns och hörs i stora plattformar tänker jag att det skulle vara en bra win att ge honom en tankeställare av det slag din bok gör. Det vill säga: en förståelse för vad de patriarkala strukturerna gör med oss alla och samhället. Då tror jag att han skulle sluta vara rädd för att uppropet som pågår just nu ska bli för extremt. Det som är extremt är ju det som patriarkatet skapar, nämligen grov strukturell orättvisa som är så inborrad i oss att vi ofta inte ens ser den.

 • Reply Cajsa 16 november 2017 at 03:02

  För att min femårige son både gillar nya ord OCH behöver ett anteckningshäfte- tänkte vi kunde ha detta tillsammans och så kan vi diskutera detta för honom nya begrepp ’jämställdhet’- det vore perfekt!

 • Reply L 16 november 2017 at 07:01

  jaaaa! till min pappa, syster och min mans föräldrar…. hehe

 • Reply Anna La 16 november 2017 at 10:41

  Jag skulle ge anteckningsboken åt min man i hopp om att han använder den på jobbet. Hans förra verkar vara full snart…

 • Reply Jessica 16 november 2017 at 12:44

  Boken skulle jag lägga i mina kollegers händer. I skolan där jag arbetsr är inställningen ”Finland är ju redan ett jämställt land, vi har det så bra här”. Som jämställdhetsansvarig är det min uppgift att mata dem med kunskap och försöka få dem att öppna ögonen, det kunde nog ”livet och patriarkatet” hjälpa mig med! Anteckningsboken skulle jag behålla själv, den är ju hur fin som helst!

 • Reply Lina 16 november 2017 at 12:45

  Åt hela jävla världen.

 • Reply Sus 16 november 2017 at 12:54

  Jag skulle vilka ge boken till min kollega som jag ofta pratar jämställdhet med. Hon är yngre än mig och jag märker att hon törstar efter kunskap, jag har läst din bok och tycker den skulle passa utmärkt till henne.

 • Reply Pia 16 november 2017 at 13:58

  Den hade fått bli belöning för någon av mina supersmarta kursare som ofta och smart kommenterar ojämnställdheter.

 • Reply L 16 november 2017 at 23:23

  Jag skulle ge boken till min man och be honom läsa den under julledigheten, så att vi när vi ibland diskuterar hamnar på en mer jämbördig diskussionsnivå. Han är inte dum på något sätt, han har bara inte tänkt igenom de här frågorna.
  Anteckningsboken skulle bli en julklapp till mig själv. Den är snygg och citatet är klockrent. Vem vill inte ha en sådan i väskan?

 • Reply Sara 17 november 2017 at 08:14

  Åt mej själv, för jag är superupptagen som fyrabarnsmor och hinner aldrig köpa eller låna den. Anteckningshäftet skulle jag för den delen behöva för att skriva upp alla skrivideer i: konstigt nog är precis alla mina häften fullklottrade med traktorer och fantasimaskiner av alla de slag. Ett skrivhäfte exklusivt för mama -yes please!

 • Reply Therese 17 november 2017 at 08:47

  Jag skulle ge den till en kollega som fullkomligt vägrar inse hur priviligierad han är som vit, medelålders man.

 • Reply Nora 17 november 2017 at 12:40

  Mina svärföräldrar som är superkonservativa.

 • Reply Tessa 17 november 2017 at 14:11

  Till min 16-åriga son som mognat enormt sedan han inlett sina gymnasiestudier i höst, och som har börjat tycka att diskussioner med vuxna är helt morjens!

 • Reply Elin 18 november 2017 at 01:01

  Åt mig själv för jag har ännu inte hunnit läsa den.

 • Leave a Reply