Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Resa

”Stating the obvious”

24 november 2017

I går åt vi en traditionell Thanksgivingmiddag där vi till och med inkluderade den där konstiga rätten som är en huvudrätt med marshmallows som ingrediens. Mest av allt gillar jag pynjandet före middagen, när alla går omkring med varsitt glas rödvin och skalar potatis, kollar kalkonen i ugnen eller rör om i någon gryta. Man är lite trött efter en dag ute friska luften och alla glider omkring i mjukisbyxor.

En av traditionerna är att när alla satt sig ner i tur och ordning räkna upp vad man är tacksam för. Cissan berättade om när hon för några år sedan satt på samma middag som en stor svensk mediaprofil och han himlade med ögonen och muttrade stating the obvious när en annan av middagsdeltagarna sa att han var tacksam över sina friska barn, sin fina fru och sitt underbara hem. Vi rullade med våra ögon och var sedan extra noggranna med att seriöst lista allt bra i våra liv.

Jag sa att jag var tacksam över att Magnus och jag har så roligt tillsammans, att Vidar och Majlis är friska och fina, att vi kan bo i Los Angeles, att jag får rida flera gånger i veckan och jobba med precis det jag vill. Och att jag har förmågan att varje dag vara lycklig över det här livet. Efteråt spelade vi Cards Against Humanity och så var den dagen slut.

White savior complex
Yo Yosemite!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Joanna 25 november 2017 at 09:04

  Det är så fint med tacksamhet. Och så att dela tankarna högt inför varandra. Måste ge en väldigt fin stämning. Nån gång ska jag också fira thanksgiving, om jag så måste styra upp en svensk variant!

  • Reply Peppe Öhman 26 november 2017 at 08:02

   Tycker att idén om att prata om sin tacksamhet är så fint. Tänker att man mår bättre som människa om man ibland påminner sig om att man ändå har det ganska bra.

 • Reply Elin Sharew 25 november 2017 at 13:22

  Tittar in här hela tiden bara för att jag längtar tills du åker till Addis, haha. Och så fint formulerat om att ha förmågan att vara lycklig.

  • Reply Peppe Öhman 26 november 2017 at 08:02

   Hehe, framme på tisdagen! Ska blogga så mycket jag bara kan därifrån.

 • Reply Alina 25 november 2017 at 14:37

  Gissar att det var Filip Hammar 😉

 • Reply Bästa festtipset: revansch-dans - Livet & LA 1 juli 2018 at 10:46

  […] extra bonus var att Anne och Daniel, som flyttat upp från Los Angeles till Palo Alto, var där. Har saknat dem mycket. Annes […]

 • Reply Sjöelefanter i San Simeon - Livet & LA 4 september 2018 at 13:53

  […] i alla fall en sista bildkavalkad från Labor Day-helgen. Det var för övrigt samma folk vi firade Thanksgiving med i Yosemite förra året. Minus Eric som turnerade i Europa och kommer hem först i […]

 • Reply Thanksgiving i LA - Livet & LA 22 november 2018 at 21:52

  […] bra genomgång av vad folk har funderat på och sysslat med året som gått. Vissa saker är kanske STATING THE OBVIOUS men ändå bra att säga […]

 • Leave a Reply