Okategoriserade

Gott nytt år, vänner!

31 december 2017

Istället för att göra en årskrönika tänkte jag bara tacka er för att ni är så underbara. Varje morgon när jag går in på bloggen och den lilla rutan högst uppe till vänster visar att de kommit in några kommentarer under natten tar mitt hjärta ett litet glädjeskutt. Förutom att ni tipsat om en massa bra saker har ni lärt mig pochera ägg, korrigerat mig när jag haft fel, peppat mig när jag varit nere och på det stora hela gjort mitt frilansjobb mindre ensamt.

Hoppas att du får ett magiskt 2018 då ni får tid att fundera och ta det lugnt, njuta av livet och världen och de du tycker om. Att du har kraft att säga ifrån och om du inte har det att det finns vänner som står upp för dig. Att du och folk i din närhet är generösa med värme och komplimanger och pepp.

Kom ihåg att påminna dina kompisar om varför du gillar dem och att det är en patriarkal myt att there can be only one (woman), alla får plats. Tillsammans är vi starka. Bjud in era kvinnliga vänner, ge dem plats och förklara för dem varför det är viktigt.

Låt 2018 vara året då du förlåter dig själv och slutar känna skam. Alla gör dumheter och fel ibland, men det är inte så farligt. Har du sagt något dumt eller sårat någon, be om förlåtelse. Tänk ibland på att alla går och bär på sina egna bördor och problem, det är kanske därför de uppför sig som rövhål ibland. OBS! Det är en förklaring, ingen ursäkt.

Ät mindre kött, flyg mindre och köp inte så himla mycket kläder. Men du behöver ändå inte läxa upp andra på sociala medier för att de gör det. Vill du föra fram ditt budskap, tänk diskussion snarare än attack och skuldbeläggande. Om du på riktigt vill ha en förändring alltså, om du bara vill positionera dig som en lite bättre människa kan du attackera och skuldbelägga. Kom också ihåg att det är möjligt att ha fler tankar än en i huvudet samtidigt. Människor är inte en- eller ens tvådimensionella. (Och att det finns folk som inte har råd att köpa svindyra kvalitetsplagg).

Usch, vilken predikan det här blev. Egentligen ville jag bara säga att jag önskar att ert 2018 blir ett underbart år. Det är ni värda! Gott nytt år, vänner!

Hur man får ett nyårslöfte att hålla
Hur man skriver bra blogg och vänskapslistan

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Frusnygg 31 december 2017 at 09:50

  Gott Nytt År och fortsätt för jösse namn att predika, du är grym på det! ❤️

 • Reply Magdalena 31 december 2017 at 12:27

  Fortsätt med dina ”prediker” för det var bra ord, något som jag nästan skulle vilja skriva upp och ha som egen påminnelse för ibland är det ju lätt att glömma, att bli arg eller irriterad eller bara inte orka.

  Tack för ett bra år och hoppas ditt/ert 2018 blir som ni önskar!

  Gott nytt år!

 • Reply Johanna 31 december 2017 at 13:15

  Håller med! Gott nytt år!

 • Reply Ann 1 januari 2018 at 01:22

  Gott nytt år, älskar din blogg (och de där skorna längre upp här 🙂 )!!

 • Reply Frida 1 januari 2018 at 07:03

  Gott nytt darling you!
  Iår är kvinnornas år. Dagen är här och tillsammans är vi enastående starka, visa och underbara.
  Vi kan och vi vill! Tack för en superb blogg.
  Själv ska jag sova mer än föregående år. Jag ska bada i havet från maj till september. Jag ska vara mycket i naturen och äta god mat. Jag ska kyssa mina barn och min man och läsa böcker och bloggar. Jag ska förlösa många bebisar och guida urstarka kvinnor och se hur samhället sakta vaknar till något nytt, något vackrare.

 • Reply inte skyldig 1 januari 2018 at 10:54

  Bra predikan. Gott nytt år!

 • Reply Bohemian Maggie 2 januari 2018 at 02:04

  Gott nytt år! Bra sagt 🙂

 • Reply Annika 20 januari 2018 at 13:45

  God fortsättning!

 • Leave a Reply