Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Oprah ska nog inte bli president

10 januari 2018

Jag skriver ju också  på andra håll här på det vi kallar internet, bland annat på Hufvudstadsbladet. Igår skrev jag ihop en kort text om varför Oprah Winfrey visserligen är fantastisk, men inte borde bli USA:s nästa president.

”Nu säger jag inte att Oprah skulle bli en dålig president, ribban ligger för tillfället inte speciellt högt, men det finns ändå något väldigt tröttsamt och kanske till och med naivt i att tro att en person som är framgångsrik, känd, rik och verbal automatiskt också kan leda ett land.”

Det handlar främst om att presidentämbetet, speciellt i länder som USA där presidenten har ganska stor operativ makt, verkligen kräver en person med gedigen utbildning och erfarenhet inom politiken. Det räcker liksom inte med att man är en bra typ för att styra ett land. Tycker jag. Men hörni, in och läs och kommentera gärna.

De 3 bästa finalavsnitten
Fast i La La Land

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Johanna 10 januari 2018 at 22:49

  Håller helt med, reagerar alltid så när folk föreslår massa ”bra personer” hit och dit. Dock lite speciell situation just nu, när en icke politiskt meritad men GALEN person tagit makten. Dels ser folk att det kan räcka med rik och berömd för att få tillräckligt med röster (vem hade trott det liksom?), dels vore ju ALLT bättre än detta. Lätt till hands att önska sig Oprah då helt klart…

  Men jag håller ju helt med dig, att leda ett land kräver så sjukt stor både specifik och bred kompetens.

  • Reply Peppe Öhman 11 januari 2018 at 09:16

   Nu uttryckte du dig lite mer nyanserat än jag och har såklart rätt. Oprah skulle garanterat bli en väldigt mycket bättre president än Trump. KRAM

 • Reply Anna 15 januari 2018 at 13:03

  Håller med. Kunskap och erfarenhet håller verkligen på att /har redan?/ nedvärderas. En annan sak som nedvärderas är ju det en kulturskapare producerar, som rätten till bilder, texter, osv, vilka så många nu tar för givet ska finnas till gratis… Så svårt, för samtidigt som man vill nå ut så vill man inte ge bort sitt jobb utan betalning. OT men vad tycker du om det?

 • Leave a Reply