Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Hästar OOTD Personligt

Vanor, ovanor och rutiner

13 januari 2018

Den här listan med vanor, ovanor och rutiner kommer från Catariinas blogg och ursprungligen från Sevendays.

Det här året vill jag bryta denna ovana: Att kolla mail, whatsapp-, messenger och telegrammeddelanden när jag vaknar på natten. Ofta gör det att jag blir klarvaken eftersom det alltid finns nåt att reagera på där. Ska också försöka bli mer buddhistisk till sinnes och sluta bry mig om glas, sockor, kalsonger och annat som bara lämnats på random platser i hushållet. Bara låta känslan av irritation susa förbi mig.

Mina frukostvanor ser ut så här: Två knäckebrödmackor med avokado eller ägg, ett glas vatten (med undantaget nu när jag fick en påse grapefrukt straight outta Fridas och Joels trädgård) och en kanna svart kaffe.

Min träningsrutin är: Springer, rider och yogar alldeles för sällan. Skulle egentligen gärna skriva mer om träning, men är lite rädd för att det triggar folk eller att jag omedvetet bidrar till nåt slags norm där alla ska träna mycket och regelbundet. Tror att man kan leva ett gott och friskt liv baserat på sköna promenader.

 

En ovana jag har blivit av med: att svara blixtsnabbt på meddelanden och kommentarer som kanske behöver lite eftertanke.

Den här rutinen vill jag få in i mitt liv: att testa en ny maträtt i veckan.

Min rutin när jag läser bloggar: Snurrar runt på de gamla vanliga. Att börja följa en ny känns som ett börja på en ny tv-serier, podd eller bok. Man måste anstränga sig lite för att komma in i den nya världen. Det sagt tar jag gärna emot tips på smarta och roliga bloggar.

En ovana jag inte gillar hos andra: snåla människor. Vare sig det handlar om pengar, tid, kunskap eller snälla och uppmuntran. Okej, det är kanske mer en egenskap än en ovana. Låt oss säga: att inte stänga skåpdörrar och att inte städa undan efter sig själv.

Mina matrutiner är: Frukost, lunch och middag. Sex dagar av sju består de två första av mackor och den tredje av pasta.

Så kommer jag ur en ovana: Jag bestämmer mig. Är bra på självdisciplin. Sign. Oavslappnad person.

En rutin alla borde ha: granska patriarkala strukturer i media, på arbetsplatser, i hemmet osv.

Den här vanan vill jag fortsätta med i år: att lägga mig tidigt.

(På bilden: t-shirt Everlane, byxor Samoe & Samoe, skor Blankens)

Paradiset i Malibu
Reashoppingens hemlighet

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply matilda 14 januari 2018 at 11:44

  det här året vill jag bryta denna ovana: att äta så fort jag har tråkigt.

  Mina frukostvanor ser ut så här: en macka (med ost, korv, eler baconost, ibland messmör och ost.) te och juice (eller fruktdryck med bakteriekultur) och en klick yoghurt med äppelmos eller sylt.

  Min träningsrutin är: har ingen, men tänker att jag nog ska börja på friskis och svettis den här terminen. jag vägde mig strax innan jul och upptäckte att jag har gått upp trettiotvå kilo sen jag kom hem från Australien. det var senast jag vägde mig. jag visste att jag gått upp för jag har inte skött mig, men att det var trettiotvå kilo skrämde mig.

  En ovana jag har blivit av med: ganska länge sen nu, men jag brukade bita på dagarna och det gör jag inte längre.

  Den här rutinen vill jag få in i mitt liv: rörelse, jag skulle gärna promenera innan frukost varje dag men jag har gått och blivit morgontrött på gamla dar så det är svårt!

  Min rutin när jag läser bloggar: jag har inga bloggar sparade som favoriter så jag skriver in adresserna ”för hand” varje gång. jag börjar med din och jag tänker alltid J-E-A-N-E när jag skriver och då brukar den komma upp. sen läser jag, ladydahmer, Elaine ekswärd, Sandra Beijer och foki.

  En ovana jag inte gillar hos andra: svårt. du svarade snålhet och jag håller med, men mer egentligen när andra inte är generösa eller när folk man umgås ofta med inte självklart tar notan varannan gång.

  Mina matrutiner är: frukost, frukt, lunch, macka, middag, te och macka/kex. (och typ annat så fort jag har tråkigt)

  Så kommer jag ur en ovana: ingen aning. när jag slutade bita på naglarna gick det eftersom jag satte dit akrylnaglar, dom var stenhårda och gick inte att bita i så jag kunde het enkelt inte.

  En rutin alla borde ha: säga tio bra grejer till sig själv i spegeln varje dag. jag borde också börja.

  Den här vanan vill jag fortsätta med i år: jag gå och lägger mig i tid varje kväll. det ska jag fortsätta med.

  • Reply Peppe Öhman 14 januari 2018 at 12:54

   Tack för denna lista! Gillade att läsa den (och jag tristessäter också)

  Leave a Reply