Hästar Träning

Det stora hästinlägget

9 februari 2018

Ridlektion och hästar!! Nu kommer 90 procent av er att vara GÄSP! medan den resterande 10 procenten omedvetet lutar sig två centimeter närmare skärmen. På sistone har jag fått några kommentarer kring hur vi rider och eftersom jag hade en så jäkla bra lektion tidigare idag tänkte jag passa på att skriva av mig.

Alla hästarna på stallet är inte jättebra dressyrhästar. Om en ska vara krass är väldigt få av dem det, men det finns vissa stjärnor, som min favorit Tony till exempel. Många är före detta westernhästar eller hästar som knappt fått någon skolning alls. Det är okej, för till skillnad från när jag red i Norden (det här är egentligen min ridpartner Fridas spaning) fokuserar man mycket mer på ryttaren än på hästen här. Det gäller att sitta rätt, arbeta med benen, rak i ryggen osv. Självklarheter kanske, men ack så svårt.

Våra två tränare McKenzie och Vivian är så fruktansvärt bra. De kan säga något i stil med: ”Flytta ditt högerben två centimeter bakåt” eller ”Förflytta tyngden en aning åt vänster” eller ”Lyft hakan och luta dig pyttelite framåt” och bara med småsmå justeringar känner en hur hästen reagerar och rör sig annorlunda.

Ofta är lektionerna ganska blandade. Ibland rider vi med folk som knappt vågar galoppera, andra dagar (som idag) kan vi rida öppna, sluta och skänkelvikning i olika gångarter. Galoppombyten gör vi också ibland, men ofta gör vi ganska enkla övningar och fokuserar på att rida med sits och ben. För mig går det upp och ner. Hade en lång period då jag kände att jag blev lite sämre varje gång jag satt upp på hästryggen, men idag gjorde jag en comeback och var på gränsen till äckligt nöjd. Tony och jag var i perfekt synk. Det sagt är alla ridlektioner bra ridlektioner. Är alltid lycklig och lugn efteråt.

Det skadar ju inte heller att jag får rida med några av Los Angeles bästa kvinnor. Så mysigt att småprata medan vi ryktar hästarna. Tänker att vi nästan alltid umgås över en bit mat eller drink och det gillar jag såklart också, men att tillsammans hänga med hästar är ett fint alternativ till restauranghänget.

Frågor och svar del 3
Google Home i vårt hem

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply matilda 10 februari 2018 at 00:08

  härligt med hästar! jag är pyttelite rädd för dem, men mest fascinerad och allergisk. jag efterfrågar ofta att när jag ses med vänner vill jag GÖRA något. inte bara sitta och äta. det blir lätt att man bara sitter och äter när man träffas med vänner och föreslår man något annat blir folk ofta lite lätt förvirrade. det tycker jag är trist.

  • Reply Peppe Öhman 10 februari 2018 at 13:18

   Tror att du skulle gilla att rida. Och JA! Tänker att det mest är lättja och vana som gör att man alltid ses över mat.

 • Reply DDT 10 februari 2018 at 02:24

  Jag blir så otroligt sugen på att börja rida igen varje gång du gör ett inlägg om hästar. Men sedan inser jag att jag bor i Sverige och att 75 procent av all lektionsridning består av att rida runt i en iskall, fuktig manege med tveksam belysning. Men till våren kanske?

  • Reply Peppe Öhman 10 februari 2018 at 13:17

   JA! Börja på våren, den kommer du att bli så hooked att du inte ens märker att det är mörkt och kallt.

 • Reply Sanna 10 februari 2018 at 05:25

  Hästsnack är ju det bästa som finns 😊 Rider en gång i veckan, varje fredag efter att arbetsveckan är över. Bästa sättet att koppla om och av. Just nu innebär det ändå en del sorg för min favorithäst är gammal och pga vissa besvär så ser det ut som om jag får ta farväl inom dom närmaste månaderna. 😔😔 Fick redan nu pröva en annan häst men kändes inte som att vi synkade alls.

  • Reply Peppe Öhman 10 februari 2018 at 13:17

   Håller med: DET BÄSTA! Så bra också att rida in i veckoslutet. Och beklagar så mycket över din favorithäst. Fattar verkligen smärtan. KRAM

 • Reply B-M 12 februari 2018 at 00:01

  Roligt med hästinlägg. Har själv två hästar, kallblod (finnhäst och nordsvensk), Har ridit I 40 år (!!!!), nåja, nån paus nu och då, men ändå. Hästar ger mig ro I själen men samtidigt håller de mig i fysiskt bra skick, de skall skötas 365 dagar om året, rain or shine. Numera blir det mest skogsridning ute i naturen, så skönt det också. Vad ville jag säga med detta? Tja, kanske att hästmänniskor är de mest arbetssamma jag vet. Så det så! Ride on!

  • Reply Peppe Öhman 12 februari 2018 at 10:14

   Lyckans dig som har två hästar! Drömmen! Låter underbart att rida ut i skogen. Och håller med om att hästmänniskor är npggranna och arbetssamma. Säger samma sak: Ride on, friend!

 • Reply Jonna 18 februari 2018 at 03:11

  Det låter vettigt det där med att fokusera på ryttaren i stället för hästen. Det är sant att det ofta här hos oss blir väldigt mycket fokus på att få hästen att röra sig på rätt sätt, speciellt när man nått upp till en viss nivå. Men det är bra att försöka återgå till grundridningen ibland. Brukar försöka boka in en sitslektion ibland när jag känner att jag börjar flaxa på allt för mycket med min häst.
  Verkar för övrigt vara mysig och skönt avslappnad ridskola du rider på!

  • Reply Peppe Öhman 18 februari 2018 at 07:34

   Ja, det kändes som en liten justering i fokus i början, men nu uppskattar jag det väldigt mycket. Tycker också väldigt mycket om ridskolan. Den är ganska liten och intim.

  Leave a Reply