Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade Personligt Podcast

Söndag: Skriva i rätt tempo

11 februari 2018

Steg upp redan halv sex på söndag morgon på grund av Majlis. Tekniskt sett var det ännu Maggans shift (pga av att solen ej ännu gått upp), men jag hade inte hjärta att låta honom ta ungen. Steg upp, lade mig i soffan, tryckte igång ipadden för Majsan och kollade själv på sex avsnitt av ”Search Party”. Bra serie! Se det som ett tips. Sen sprang jag en kort runda när Magnus stigit upp och när också Vidar vaknat och alla samlat sig åkte vi in till Silver Lake för att äta lunch hos några kompisar.

Väldigt avslappnat och mysigt att sitta på en innergård och smälla i sig tacos medan barnen tultade omkring bordet. Det var mycket snack om en bra vardag och det måste jag verkligen säga att Los Angeles bjussar på. Trots att det tekniskt sett var söndag när vi talade om det.

Livskvaliteten är skyhög, men det är också förskolan. Vet inte hur vi ska ha råd att betala mellan 1500-2000 i månaden för att ha Majlis i preschool. Lyssnade på det här Kropp och själ-avsnittet som handlar om uppmärksamhetsekonomin och hur illa våra hjärnor mår av att ständigt bli avbrutna av sociala medier. Själv upplever jag det som ett långt mycket större problem att bli avbruten av Majlis flera gånger i minuten när jag försöker skriva det här. Alltså ettåringar, så otroligt påfrestande och gulliga samtidigt.

Jag älskar ju sociala medier väldigt mycket, men märker att de tär på min kreativitet. När jag sätter mig på ett café utan internetuppkoppling skriver jag så mycket bättre. Häromdagen skrev jag tre sidor på ett nygammalt skrivprojekt bara på nån timme. Och på tal om att skriva så sa Agnes Lidbeck i Söndagsintervjun om hur hon skriver till countrylåtar för att få rätt tempo i texten. Tänkte att jag ska testa det, skriva till låt. Bra intervju och bra bok ”Finna sig” alltså. Den avslutade jag igår och ska tala om den i nästa Mellan raderna (kommer ut på torsdagen, vi försöker få till en bestämd utgivningsdag).

Under lunchen upptäckte jag också att Vidar, om vi inte är försiktiga, har potential att förvandlas till THAT GUY. Den där typen av kille som trollar fram en gitarr när man minst antar det och spelat Hotel California.

Sen körde vi hem längs med Sunset medan solen sjönk allt djupare. Älskar att ta den långa vägen hem och susa förbi andra delar av LA än den vi bor i. Bilden nedan från Sunset Strip.

Söder om Folkungagatan
Det tredje barnet

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Basse 11 februari 2018 at 23:25

  Magnus tröja väcker min avundsjuka.

  • Reply Peppe Öhman 12 februari 2018 at 10:14

   Du ska få en likadan.

 • Reply Cecilia 12 februari 2018 at 10:50

  Så himla bra intervju, den med Lidbeck. Och SJUKT gullig gitarrgosse ❤️

  • Reply Peppe Öhman 12 februari 2018 at 11:16

   Visst var den jättebra! Vi talar MYCKET om den i podden (som vi precis spelade in). KRAM och ser fram emot vinet i sommar <3

   • Reply Cecilia 12 februari 2018 at 13:04

    Åh, det gör jag med!!

 • Reply Fia 12 februari 2018 at 12:34

  Hotel California är ändå bättre än Be with you (må Mr Bigs trummis vila i frid).

  Låter som att förskola i alla fall är en grej som kräver sin inkomst, så att säga. Här kostar det så klart också, men tror att den summan ni får betala per månad är vad vi betalar för ett kvartal och då är det ju beräknat på inkomst. Det kanske det är hos också i och för sig? Får man helt fräckt önska sig ett inlägg förresten? Jag skulle gärna vilja veta mer om hur förskola och skola funkar hos er! Nu när du ändå förde uppett på tal! Är det som du minns det från när du var liten, eller får Vidar vara med om en massa häftiga grejer? Hur funkar deras skolår när semesterdagarna generellt är så få? Och ja. Lite sånt.

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2018 at 09:30

   BRA fråga! Gör ett inlägg om det nu!

 • Reply Förskola i Los Angeles - Livet & LA 13 februari 2018 at 11:49

  […] skulle gärna vilja veta mer om hur förskola och skola funkar hos er! Nu när du ändå förde uppett på tal! Är det som du minns det från när du var liten, eller får Vidar vara med om en massa häftiga […]

 • Reply Jenny 14 februari 2018 at 03:30

  Älskade första delen i Lidbecks roman (och då alltså inte andra, nej). Kändes också som om jag och hon var samma person när hon pratade om skrivande och stor släkt med olika diagnoser. Men sen kom hon in på feminism och jag ville vrida mig i stolen och skrika att ”FÖRSTÖR NU INTE MIN KÄRLEK TILL DIG!”. Fan också.

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2018 at 07:36

   Ärligt talat så lyssnade jag på den i sängen och somnade mot slutet. (Sen läste jag en jättekonstig krönika av henne som ungefär handlade om att bildade människor reser (flyger) obildade googlar. Hittar inte den nu, men länkar in när jag gör det)

 • Reply Catharina 14 februari 2018 at 12:36

  Haha, tänker direkt på Magnus Ugglas ”Trubaduren” när jag ser bild/bildtext på Vidar 🙂

  • Reply Peppe Öhman 14 februari 2018 at 15:17

   Haha, han kanske kan få jobb på Silja Line i sommar?

  Leave a Reply