Böcker

Den kränkta kvinnan

12 februari 2018

Jag tog min kandidatexamen från Svenska social- och kommunalhögskolan som är en del av Helsingfors universitet. De gör en serie med korta intervjuer med folk som pluggat där. Serien heter ”Vad hände sen” (skulle  ha varit extra gulligt om de döpt den till ”Vad tror du att det hände sen?”). Nu vill jag verkligen inte vara den personen som blir intervjuad för första gången och inte känner sig REPRESENTERAD i texten, men i ingressen står det:

”Peppe Öhman studerade offentlig förvaltning och allmän statslära vid Soc&kom 1996-2001. Vad hände sen? Nu jobbar hon som stringer/frilansjournalist i Los Angeles och har också skrivit två böcker.”

Jag har för bövelen skrivit sex stycken böcker! Fem minuter vid Google kunde ha fått den siffran rätt. Jag fattar att ingen bryr sig, men är lite kränkt ändå. Det är ändå rätt mycket jobb att få ihop en bokjävel.

Bookbeat -Ett bibliotek i fickan
Speglar instagram din själ?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Yllet 12 februari 2018 at 12:29

  Det står iaf inte ”Magnus Silfvenius fru Peppe”.
  Som när du och Karin var med i något sammanhang och hon presenterades som ”Peters fru”.

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2018 at 09:40

   ja herregud, det var EJ okej. Tror att jag tom skrev om det i Livet & patriarkatet.

 • Reply Minna 12 februari 2018 at 13:32

  Jaa! Lite mera google kunde en använda. Du har rätt.

  Jag hittade dock denna sida som saknar några till böcker skrivna av den bästa Peppe! <3
  http://www.jeanetteohman.com/mina-bocker/

  • Reply Peppe Öhman 12 februari 2018 at 14:17

   hehe, men där var i alla fall dubbelt så många som i artikeln!

   • Reply Minna 12 februari 2018 at 14:21

    Hahaa, exakt! Först tänkte jag att denna källa hade använts men så räknade jag till fyra och konstaterade: nejjjjj. Om mitt yrke en dag inte längre intresserar så har jag flera yrken som jag var bra på: länkpolis, lärare, någon jävla granskare. Oh maij gaad.

 • Reply Annika 13 februari 2018 at 00:20

  Men ändå! Kräv rättelse! På allvar, alltså.

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2018 at 09:30

   Ja, kanske jag borde det (tänker alltid: äh, ingen läser det väl ändå)

 • Reply Jennifer 13 februari 2018 at 01:14

  Åh, förstår att man blir störd… Själv hade jag aldrig hört ordet stringer, så nu vet jag vad det är också! 😉

  • Reply Peppe Öhman 13 februari 2018 at 09:29

   Stringer är väl ett lite inside/nördigt journalistbegrepp 🙂

 • Reply Minna 14 februari 2018 at 03:02

  Men kolla nu! Chi-chingg! Jag skickade ett litet meddelande, jippiii!

  • Reply Minna 14 februari 2018 at 03:04

   NEEEEJ, det blev kanske ännu värre! ”Nu jobbar hon som stringer/frilansjournalist i Los Angeles och har också skrivit böcker.”

   Förlååååååt. Vitsi så vändagsvän jag är!

   • Reply Peppe Öhman 14 februari 2018 at 07:37

    aha, uppskattar din lojalitet! TACK!

  Leave a Reply