Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Podcast

På väg hem till Notch

20 februari 2018

Veckans första podd! Eller som Maggan sa: ”En strålande kväll med svenska män och Michael Keaton, slutade med en kram av Cuba Gooding Jr och en bilfärd till skaparen av Minecraft – Notch – och hans 40 miljoner dollar hus. Ändå brädad av Peppe. Och så pratar vi revenge porn, altruistiska surrogatmödrar och det faktum att Finland inte har en samtyckeslag.”

Ett stort tack ska ni ha som prenumererar, tipsar om och betalar för podden! Det sistnämnda kan ni göra här. 2,80 euro i månaden kostar det. Det får man inte ens en ynka kaffe för, men däremot mellan 4-8 avsnitt an informativ och ibland ganska rolig podd. TACK! <3

Där kom stönet
Podd: Varför sport?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply isabella 20 februari 2018 at 21:38

  gumorn!! skall lyssna nu idag pa podden, är pa väg upp till Alperna och är ensam idag i bilen – inte så illa. Kramar fran Schweiz, isabella

  • Reply Peppe Öhman 21 februari 2018 at 21:28

   Låter magiskt att du kör uppe bland Alperna. Måste vara så vackert. Kram!

 • Reply gullgossensmamma 21 februari 2018 at 00:43

  Den här diskussionen om det alturistiska surrgogatmödraskapet – det känns som att det är väldigt lätt att blanda ihop sina egna känslor med andras.
  Som jag skrev (utan att använda ordet alturistiskt surrogatmödraskap) i en kommentar till inlägget om rätten till barn (http://www.jeanetteohman.com/2018/02/03/ratten-att-fa-barn/#comments) så hade jag gärna ställt upp som värdmamma (surrogatmamma) åt någon som behövde hjälp i Sverige.
  För den som inte bekantat sig mycket i tanken med barn på olika sätt och i olika familje-former är det naturligtvis lätt att tänka att det är ATT GE BORT SITT BARN: Men det är inte ens eget barn – man lånar ut sin livmoder för att någon annans barn ska kunna växa där.
  Om jag donerar min njure till min syster så kommer jag i resten av mitt liv ha en minskad njurfunktion och blir den skadad så riskerar jag livet eftersom jag inte har min andra njure kvar.
  Om jag bär min systers barn i 9 månader så riskerar jag i och för sig en del skador efter förlossningen men risken för min hälsa i resten av mitt liv är mindre om jag har fött 3 barn (än 2 som jag fött nu).
  Jag kanske har ett kompispar som är homonsexuella och vill bära deras barn – utan ersättning utan för att jag vill hjälpa dem få barn.

  Hade detta varit lagligt i Sverige hade jag gjort det.

  OCH (nu ger jag mig ut på väldigt svag is igen) Men jämför riskerna/psykiskat lidande/etc för
  1) de oönskat gravida tjejer som inte får göra abort och inte har tillgång till preventivmedel och därför föder och adopterar bort barn (vanligt i USA) och gör detta under press
  2) mig att medvetet genomgå en IVF med ett annat pars barn, bära det och sedan föda det och ge det till sina förädrar .

  Jag tycker att det som borde uppröra mer är alla de oönskade teen-pregnancies (pga religösa gubbar som vill förbjuda både sexualundervisning, preventivmedel, bra mödravård och aborter) än att några kvinnor är beredda att bära andra pars barn.

  Som sagt redan i förra kommentaren- jag hade gjort det om det gått.

  • Reply Peppe Öhman 21 februari 2018 at 21:33

   Så sant, det ÄR komplicerat och min åsikt baserar sig bara på det jag läst (tipsar om Varat och varan av Kajsa Elis Ekman) och egna känslor. Tror dig när du säger att du inte skulle ha några problem att låna ut din livmoder, men tänker att lagstiftningen ska sträva efter att skydda samhällets svagaste och ifall det finns en risk för att kvinnor pressas eller mutas in i surrogatmödraskap så är det kanske bättre att förbjuda det. Att skydda dessa kvinnor går före barnlösas rätt till biologiska barn. Säger inte att min åsikt är den enda rätta och nå¨n kan säkert med fakta och forskning övertyga mig om motsatsen, men så tycker jag nu.

  Leave a Reply