Okategoriserade Personligt

Tips från coachingen

22 februari 2018

Jag tänkte att jag skulle skriva lite mer om coachingen och samtidigt tipsa om att Marianne håller fler webinar. Men först om coachingen. Vi har som sagt fokuserat mycket på mitt yrkesliv och varumärke. Jag har fått hjälp med att visualisera företaget Peppe Öhman som ett stort företag med marknadsföring och PR, ekonomi, HR osv och se till att alla fungerar.

Jag har som sagt haft problem med att sprida mina texter och poddar eftersom jag liksom utgår från att ingen ändå är så himla intresserad. Länge drog jag också en mer eller omedveten gräns mellan mitt journalistiska jag och mitt bloggande jag. Jag tror att det grundade sig i att när min blogg började bli någorlunda stor skedde det i samma tider som det började gå dåligt för mediahusen. Bloggarna blev ett hot för journalister och det gjorde inte saken bättre att bloggarna var unga kvinnor. Alla vet ju att framgångsrika unga kvinnor är enormt provocerande. Därför pratade jag inte så mycket om bloggen på jobbet, eller delade inlägg där mina journalistkolleger befann sig. I dag vet jag ju att många av de journalistiska uppdragen jag fått kommer just via bloggen, men ofrivilligt lever det kvar en uppfattning i mig att det är lite mindre fint att blogga.

Bland annat detta pratade vi om på coachingen och Marianne ledde mig till insikten att marknadsföringschefen Peppe Öhman skulle bli skitarg om VD Peppe Öhman satte upp begränsningar kring läsandet av bloggen. Ekonomichefen Peppe Öhman skulle ej heller bli speciellt glad. Företagets inkomster kommer ju genom att folk läser det de råbarkade arbetarna nere i fabriken på Peppe Öhman producerar (föreställer mig nån form av Being JohnMalkovich-scen här). Slutsats: Ta ett steg tillbaka och ta ditt jobb på allvar, Peppe Öhman! (ja och HR chefen Peppe Öhman håller såklart ett öga på allas välmående inom företaget, men hon var inte med på just det här mötet).

Vi har också pratat om vikten av att tacka nej. Och att inte ta ansvar över allas känslor i förväg, speciellt inte när de just de känslorna kanske inte ens existerar. Ja och så har jag fått som läxa att öva på att inte känna skuld över att jag tycker att jag har det så bra och att dela en bloggtext på min privata facebook-sida, alltså inte den vanliga Livet & LA-sidan (som ni hemskt gärna får följa).

Temperaturen i Santa Monica
Vänner i Los Angeles

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jennifer 22 februari 2018 at 07:37

  Älskar idén om att se på sig själv, eller ja sitt företagande, som flera avdelningar. Det ska jag ta med mig! Och det låter som om det varit lärorikt för dig också, härligt! 🙂

  Var finns de här webinaren?

  • Reply Peppe Öhman 23 februari 2018 at 07:52

   Så otroligt bra med en coach! Inser nu att jag aldrig länkade till webinaren. Kollar med Marianne och lägger upp tiden så fort jag vet. De senaste lär ha varit riktigt, riktigt bra. Ska själv se om jag kan delta den här gången trots tidsskillnaden.

 • Reply Jenny 22 februari 2018 at 07:44

  Tycker så mycket om företaget Peppe Öhman! Och känner igen mig så mycket i det du skriver här. Känner också igen mig i det du skrivit tidigare om att ex lyssna på poddar som lär dig något framför poddar som är till för avslappning. Samt att du verkar ta hänsyn till alla andra framför dig själv. Alltså att det är tre miljoner saker att komma ihåg i huvudet innan de sägs, för att inte bli o-pk. Vet inte om det jag skriver blir begripligt? Tycker i alla fall att det är en himla fin egenskap (skriver jag lite själviskt eftersom jag tydligen även skrev att jag tyckte att vi var lika).

  I alla fall. Tack för jobbet du lägger ner!

  • Reply Peppe Öhman 23 februari 2018 at 07:53

   Helt begripligt och tack för att du skriver så! Tar det som en stor komplimang att du tycker vi är lika <3 (sen kan jag såklart också vara ett as mot t.ex. Magnus, ställde till värsta bråket för att jag vägrade avboka min ridning när han skulle jobba).

 • Reply Anna 22 februari 2018 at 09:29

  Så roligt att läsa mer om hur det går med coachingen och vad man gör, är också intresserad av detta men vet inte riktigt vad jag skulle fråga om än… Och tack för att du förklarade vad HR-avdelningen på Peppe Öhman AB har för sig!

  • Reply Peppe Öhman 23 februari 2018 at 07:55

   Haha, HR-avdelningen är den avdelningen jag har mest problem med, men märker att det hjälper mig mycket att skriva om den. Då konkretiserar jag liksom också problemen/målsättningarna.

 • Reply AlandsPetra 22 februari 2018 at 11:52

  Va sku jag läsa innan jag ska somna om inte din blogg fanns! Skönt med en kort text som får mig å flytta fokus!

  • Reply Peppe Öhman 23 februari 2018 at 07:55

   Är så glad över att du läser!

 • Reply Lisa 22 februari 2018 at 21:04

  Detta är sååå intressant. Ser fram emot att se utvecklingen på bloggen. Älskar den nu förstås men du är så grym och vettig så jag hoppas att din röst kan bli hörd av fler personer!

  • Reply Peppe Öhman 23 februari 2018 at 07:56

   Så snällt att du säger så! Skriver gärna mer om coachingen, tycker att det är så spännande och givande. <3

 • Reply Viktoria 23 februari 2018 at 00:55

  Superintressant, är precis i början av ett frilansande liv – så detta inlägg kan jag verkligen relatera till (även om jag så klart är nybörjare och i en helt annan fas). Just frågan om att tacka nej, eller ens få uppdrag är ständigt närvarande. Ser fram emot kloka tankar om detta, och även andra aspekter av livet som eget varumärke/företag. Tack!

  • Reply Peppe Öhman 23 februari 2018 at 07:57

   Det kommer att gå så bra! Tycker själv fortfarande att det är svårt att ibland skilja på person och företag. När man fått ett nej till exempel, men övar mig på det. Mitt bästa tips är för övrigt att samla på sig så många kontakter som möjligt och inte vara rädd för att använda dem.

 • Reply Bra jobbat, Öhman - Livet & LA 16 april 2018 at 12:19

  […] annan stor, men samtidigt självklar insikt var att i företaget Peppe Öhman inte glömma bort den sjyssta chefen. Jag har ju skrivit om att jag ska se mig som ett företag […]

 • Reply Frilansarens semester och ett jobb - Livet & LA 26 juni 2018 at 08:18

  […] Maja och jag in en podd om semestern och hur mycket eller litet det är okej att jobba. Det blev en hel del coaching. Efter fem år i USA känns det absurt lyxigt att det finns folk som har fyra till sex veckor av […]

 • Reply Önskeinlägg eller svar på frågor - Livet & LA 1 augusti 2018 at 08:12

  […] i allt det goda det har at erbjuda. Jag har faktiskt gett mig själv övning i att bara vara då jag blev coachad tidigare i vår. Jag läser ju hellre skönlitterärt än fakta, men på grund av Mellan raderna har nyttan smugit […]

 • Leave a Reply