Personligt

Frågor och svar del 1

13 mars 2018

 

Ann-Mari:
1. Vilka resmål i USA är du sugen på?
2. Hur har ditt och Magnus förhållande utvecklats över tiden?
3. Ett fräscht boktips
4. Dricker du komjölk?

Tack för en klok och rolig blogg och podd!

Tack för att du läser och lyssnar!

 1. På den realistiska listan finns: Hawaii, Grand Canyon och Texas, men är öppen för allt. Har egentligen bara besökt kusterna och tycker att det är dags att upptäcka inlandet också.
 2. Jag tror att vi blivit bättre på att gräla med varandra, vi förstår hur den andra fungerar och det bästa sättet att tacklas med reaktionerna. Jag funderar mer på vad jag säger i stundens hetta och Magnus anstränger sig för att inte vara sur jättelänge efteråt. Att vi har så fria jobb och kan hänga mycket med varandra gör att vi liksom hela tiden pejlar läget och förstår vad den andra behöver. Att vi har så fria jobb hjälper ju mycket.
 3. ”Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström” av Fatima Bremmer.
 4. Nej, tycker att kalvarna ska få ha mjölken för sig själva.

Hanna:

1.Hur föreställer du dig livet om tjugo år?
2. Dina fem tips från årets bokrea?

 1. Så SVÅRT att se så långt fram i tiden, men antagligen också hälsosamt. Tänker att vi fortfarande bor i LA, åtminstone under vinterhalvåret, jag har en häst, vi försörjer oss på ungefär samma saker som idag, skriver och gör bild och ljud. Vidde och Majlis kommer hem på söndagsmiddag. Förlåt för tråkigt svar.
 2. Homecoming” av Yaa Gyasi, ”Finna sig” av Agnes Lidbeck, ”Spleenish” av Ulla Donner, ”Stanna hos mig” av Ayòbámi Adébáyòs och ”Ölandssången” av Tove Folkeson.

Cecilia:

Hur skriver man en barnbok?

Ingen aning! Jag håller på med en kapitelbok för typ lågstadiebarn och tycker att det är jättesvårt. Mig hjälper ändå att leva med en (i dag!) åttaåring som kan ge mig lite input i sin värld. Och läsa barnböcker såklart! Utgår från att barn har ett sinne för humor och tycker att det är kul att ta det i beaktande i skrivandet. Jag tror att du kan skriva en barnbok. Bara gör det! Tänker att det svåraste med böcker är att få ner orden och verkligen avsluta projektet.

Lineriet

 1. Har ditt och Magnus förhållande alltid varit bra? Har ni någon gång haft en svacka? I så fall, hur tog ni er ur den?
 2. Vad drömmer du om just nu? Vad vill du ha uppnåt inom tre år?
 3. En riktigt jäkla bra vardagsmiddag består av?
 4.  Har du någonsin varit sugen på att skaffa hund?

1. Ja, det har det nog. Alltså vi har haft perioder där vi bråkat mer, men när vi träffades fattade vi liksom att vi är av samma skrot och korn och ska vara tillsammans. Jag respekterar Magnus och utgår från att det är en bra grund att bygga en relation på. Plus att vi försöker vara unniga mot varandra. Det sagt är vi ju såklart sjukt irriterade på varandra ibland. Vi har varit tillsammans i tio år och kan bli störda på ett manér eller ovana innan den andra ens har gjort det.

2. Nu låter du som min coach. För bara några månader sedan sa jag att min dröm är att jobba lite mindre med journalistiken och istället tjäna mer pengar på större skrivprojekt. Häromdagen hände exakt det. Nu är jag både väldigt nöjd och lite skrämd av att det en önskar högt verkligen kan bli verklighet så fort. Om tre år skulle jag gärna ha skrivit ett filmmanus. Är en klyscha, jag vet, men when in LA osv.

3. Grejer som redan finns i kylskåpet, alltså tacos med bönröra (krossade tomater, svarta bönor, peppar, en skvätt rödvin, låt puttra länge på spisen och mixa sedan allt), guacamole (tre mjuka avokadon, massa koriander, körsbärstomater och mycket lime. Mosa med gaffel, inte i maskin), eventuellt ost och såklart tabasco.

4. HELA TIDEN! Var och varannan lördag promenerar vi förbi platser där hittehundar ges bort och jag vill så gärna ha en. Det som hejdar mig är somrarna i Norden. Ska hundjäkeln resa med oss fram och tillbaka?

Världens lyckligaste folk?
Ironiska rubriker

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Bokinspiration & tips på bokrean 2018 14 mars 2018 at 22:33

  […] om du vill fynda böcker på bokrean så har Peppe delat sina bästa tips här och här är ett videoklipp med författarna Sandra Beijer och Sofie Sarenbrant som ger sina […]

 • Reply Världens lyckligaste folk? - Livet & LA 15 mars 2018 at 09:46

  […] på det stora hela. En av de amerikanska professorerna frågade om vad hemligheten är till att Finland är världens lyckligaste land. FN:s lyckomätare jämför bland annat bruttonationalprodukten, socialt skyddsnät, hälsa, frihet […]

 • Reply Puva 15 mars 2018 at 22:26

  Apropå hund till och från Norden: när syrran bodde i L.A. för ett par år sen hade de hunden med sig av och an. Det var en stor hund så de fick skaffa en bur modell XXL som kostade skjortan och så åkte hon i lastutrymmet. Det gick ju bra men var förutom sjukt dyrt (bara buren kostade över 500€ och att förvara den nånstans var ett spektakel) också ett stressmoment för hunden. Små hundar som ryms i en väska får man ha med sig i kabinen en de ska ju liksom sitta stilla och göra sina… bestyr där inne också. Nu ska syrran bo i L.A i maj och juni igen men i stället för hund har de med sig ett till barn. Verkar betydligt skönare (fast vi alla vet hur skönt det är med 1,5-åringar i slutna utrymmen).

  Å andra sidan är det så bra för barn att växa upp med djur… kan ni skaffa en kompishund? Nån i grannskapet som behöver lite occasional sällskap åt sin hund? Det borde finnas en webbtjänst eller app för sånt !

  • Reply Peppe Öhman 16 mars 2018 at 07:31

   Så sant, alla våra svenska vänner reser med sina hundar i famnen fram och tillbaka. Och det borde vi väl också klara av, men sen blir det en massa åkande i Sverige och Finland också. Äh, det är väl bara jag som är lat och bekväm. Magnus vill ha en katt (som kunde bo hos komisar på sommaren), kanske det? Eller så får ungarna börja hänga med mig till stallet. KRAM

 • Reply Fråga och svar del 7 - Livet & LA 25 mars 2018 at 19:18

  […] kommer den sista frågan i frågestunden. De tidigare frågorna och svaren finns här, här, här, här, här och […]

 • Leave a Reply