Podcast

RÖV-TV

20 mars 2018

Podden utkommer som vanligt två gånger i veckan från och med april. Här är dagens avsnitt, fullt med analys och snack och lite konflikt. HÄR LIGGER DEN.

”Familjen Öhman krisar då Magnus plötsligt har ett heltidsjobb och är borta mer än åtta timmar om dagen. Regissören och Finlands Oscarshopp Aku Louhimies avslöjas som en sadist på arbetsplatsen. Hur mycket kan vi förlåta för konstens skull? Var det #metoo och medias fel att Benny Fredriksson drevs till självmord? Donald JR Trumps skilsmässa. Är det klokt att utbilda sig till influencer och vad har MC Hammer med den saken att göra?”

Det kommer att bli bra
Frågor och svar del 5

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Gullgossensmamma 21 mars 2018 at 00:18

  Det är snårigt att reda ut vad som är hönan ägget kycklingen och omeletten när det gäller ansvarsutpekande och metoo.

  Tex i fallen Martin Timell och Benny Fredriksson så har dessa skyddats av chefer högre upp. Det är de cheferna som vetat om ett dåligt arbetsklimat orsakat av dessa personer men blundat för det som bär ansvaret för att det kunna spåra ur så här. Båda har varit chefer i 10-15 år och hela tiden varit tyranner (mitt medvetet överdrivna ordval).

  Metoo har satt ljuset på det kollektiva ansvaret – att alla som vet är ansvariga. Medarbetare, chefer osv.

  Förutom några få fall har metoo inte pekat ut personer med namn men pekat ut ett ansvar en struktur och ett maktmissbruk.

  • Reply Peppe Öhman 21 mars 2018 at 08:12

   Precis så är det. Tack för bra formulering!

  Leave a Reply