Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Bra jobbat, Öhman

16 april 2018

I morse hade jag min sista session med coachen Marianne. Det var som vanligt ganska jobbigt att analysera sig själv, men också så värt jobbet. Jag fick ett par större insikter om mig själv och vi kom tillsammans fram till att jag till stor del drivs av prestation. Det är såklart på många sätt bra att vara en person som får saker gjorda (mindre snack och mer verkstad liksom), men samtidigt kan många mindre prestationer bromsa det stora långsiktiga målet. Säg att jag TILL EXEMPEL vill skriva ett filmmanus, det blir inte snabba kick i ett så stort projekt. Istället gäller det att jobba på och lita på att det blir bra. Ja och självklarheten att mitt människovärde inte baserar sig på mina prestationer.

En annan stor, men samtidigt självklar insikt var att i företaget Peppe Öhman inte glömma bort den sjyssta chefen. Jag har ju skrivit om att jag ska se mig som ett företag där HR-avdelningen håller koll på att jag inte jobba ihjäl mig, marknadsföringsavdelningen ser till att jag sprider bloggen, ekonomiavdelningen förhandlar arvoden och håller budgeten osv Det jag ändå helt glömt bort är chefen som klappar mig på axeln och säger ”Bra jobbat. Öhman!”. I praktiken kommer ihåg att se tillbaka och vara lite nöjd över inlämnade manus (lämnade in ett igår!), bra reportage och fina bloggkommentarer.

Magnus har nu klipp det första avsnittet av Det kommer att bli bra-podden och vi lägger ut det i slutet av veckan.

Poddkurs för nybörjare och lite längre hunna?
15 mörka komedier

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 18 april 2018 at 12:22

    Blev lite nyfiken på om du har ändrat ditt fokus eller vad du prioriterar i arbetet efter coachingen? Och hur många sessioner går man?

    • Reply Peppe Öhman 19 april 2018 at 16:00

      Jag gick fem sessioner, tror att tio är max och det vanligaste är just 5-10. Jag tror att jag måste smälta helheten, men spontant fick jag med mig en sorts distans till mitt eget arbete. Arbetet är inte JAG. Om du förstår vad jag menar? Blev också bättre på att strukturera upp mitt arbetsliv och ta pauser ibland. Prioriterar författarskap och blogg mer än att skriva journalistiska texter (som jag iofs tycker är viktiga, men som jag har svårare att försörja mig på).

    Leave a Reply