Feminism Podcast

Snoppen som inte impade

2 maj 2018

Magnus vill i senaste podden tala om religion, men så kommer jag in på en historia om hur två 23-åringar vill bjuda Karin och mig på speed på en bar i NYC och det hela utmynnar i en föreläsning om hur överskattad snoppen är.

Vi talade om annat också, så här beskrev Magnus det:

”Peppe har kommit hem från en festfylld helg i New York och återger en föreläsning om snoppens obetydlighet. Vi pratar om mammor som drar på fest och lämnar barnen hemma. Och är man verkligen djävulens advokat om man gång på gång proklamerar en sunkiga åsikt? Inte helt sällan målas Islam och muslimer upp som trångsynta och bakåtsträvande men hur öppna och förlåtande är vi ”kristna” egentligen? Och så veckans rapport från Trumpland.”

Ett stort tack till er alla som betalar för den här podden! 2, 80 euro kostar det varje månad, fyra-åtta avsnitt. Den moderna människan betalar för innehåll <3 PayPal-symbol i högerbalken.

Snusk i Stockholm
Mediakonsumtion vecka 17

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mimmi 2 maj 2018 at 20:54

  Tack för en super bra podd! lyssnar alltid när jag är ute och springer och tiden (och kilometerna) bara flyger förbi. Jag försöker nu hitta paypal symbolen till höger men hittar ingen. Kanske det bara är jag som int ser den 😀

  • Reply Peppe Öhman 4 maj 2018 at 06:50

   Så roligt att du lyssnar! Kan vara att jag plockade bort Plugin:en till PayPal när min blogg strulade, men NU borde det stå subscribe där igen. Ska fixa den så den syns bättre! 🙂

 • Reply Jessica 3 maj 2018 at 11:18

  Vi, västerlänningar eller Skandinavier eller svenskar, är färgade av den kultur vi växt upp i. Solidaritet, jämställdhet, tilltro till demokrati, religonsfrihet präntas in i oss från dag 1. Det är en självklarhet för oss att det är de här värderingarna ett samhälle ska sträva efter. Vi tror att alla samhällen strävar efter detta. Vi utgår från att vårt sätt att leva är rätt. Det vi inte tänker på eller förstår är att de flesta andra människor också känner så för sin kultur. Alla ser inte oss som exemplet man vill följa. Man har en stolthet, trygghet och enorm tilltro till sin kultur och sitt samhälle. Precis som vi har för vårt. Jag träffar många från Mellanöstern och Asien i mitt jobb. Starka kvinnor som tycker att män inte ska behöva passa sina barn. Jag försöker förklara män ska inte passa några barn, de ska ta hand om dem precis lika mycket som vi kvinnor. Jag är så starkt påverkad av min kultur att jag tycker att det jag säger är sanningen. Självklart ska homosexuella gifta sig! Man behöver inte tro på någon gud! Men i de här samtalen, när jag försöker förklara, slår insikten mig alltid tillslut, att jag har faktiskt inte äger rätten till någon universal sanning. Jag är ju bara så himla säker på att jag har rätt, men jag är en skapelse av den kulturbubbla jag lever i.

  Den här bilden är så intressant. Den visar vilka udda ufon vi svenskar och skamdinavier är, men ändå tror vi så starkt att vi är en medelpunkt, en sanning. https://fof.se/tidning/2015/3/artikel/sverige-ar-ett-udda-land

  • Reply Peppe Öhman 4 maj 2018 at 06:59

   Tack för länk och framförallt för bra text om sanningen. Kan inte annat än hålla med.

 • Reply Jessica 3 maj 2018 at 14:10

  Out of topic här. Men jag är nyfiken på hur amerikanerna upplever Trump-rapporteringen? Orkar folk bry sig? Blir det för mycket? Gynnar rapporteringen Trump, tycker folk synd om honom?

  Jag blev irriterad när jag såg de första rubrikerna i WaPo och NYT om Trumps erkännande att han kände till Stormy -betalningen. De första rubrikerna var i stil med: Trump erkänner att han kände till betalning, men betalningen kommer inte från kampanjpengarna.
  Dumt! Den fokuserar på vart pengarna kom ifrån. Who cares? Eller klart det är viktigt, men ta det i artikeln. Rubriken borde fokuserat på hans lögn, typ: Presidenten har i månader sagt att han inte visste någonting om en avbetalning till Stormy dagar innan valet. Han ljög. Han säger nu att han kände till betalningen och har varit med och betalat.

  Kommer Trump sitta fyra år till?

  • Reply Peppe Öhman 4 maj 2018 at 07:08

   I vår närhet är folk tyvärr ganska obrydda. Våra republikanska vänner väljer bara att se det positiva (som de ser det) i Trump-reformer och jag tror att andra liksom skäms för sin president gentemot oss utlänningar. Håller VERKLIGEN med om Stormy-rubriken. Dessutom kan påengarna fortfarande dömas som kampanjpengar, trots att Trump hävdar att de kom ur egen ficka. Det värsta är att Trump KAN sitta fyra år till. De vita, priviligierade i det här landet är livrädda för att förlora sina positioner.

 • Reply Hedvig 7 maj 2018 at 01:11

  Uj Uj Uj. Det var Anita Ekberg som badade i Fontana di Trevi! Inte Ingrid Bergman.

  • Reply Peppe Öhman 7 maj 2018 at 07:14

   Just det! Kändes fel när vi snackade om det

  Leave a Reply