Brunch Los Angeles Personligt

En kulturskillnad om skryt

29 maj 2018

Vi hade långhelg på grund av eller tack vare Memorial Day, som för övrigt är startskottet för sommaren. Från och med igår är det med andra ord accepterat att ligga på stranden (Labor Day avslutar sommaren i september) och åkte till familjen Blankens för att grilla och chilla (förlåt, så där FÅR man inte rimma). Det blev en slags säsongsavslutning innan alla åker till Norden.

Det var mycket trevligt, men jag kunde ändå inte helt skaka av mig den vanliga ångesten jag alltid känner inför att åka till Stockholm/Helsingfors. Trots att jag vet att det kommer att bli underbart och att jag inte kommer att sakna LA en sekund känns alltid tid borta från den här staden slöseri med liv.

 

 

 

 

Ingen föll ner i poolen och som ni ser tog Per och Magnus några välförtjänta tupplurar i soffan framför snacksbordet. Man får passa på!

På tal om snacks så grävde Goldie och Majlis äntligen ner stridsyxan. Eller mest grävde väl Goldie, Majlis har alltid varit väldigt intresserad av att gosa med henne, men tiden har tydligen inte varit inne förrän nu.

Följande dag kom några kompisar från Silverlake på besök hem till oss på Westside. Vi köpte lite smått och gott från foodtrucksen vid Oceans Avenue och satte oss ner i parken bland ekorrarna.


Det slog mig att en stor kulturskillnad mellan USA och Finland är att vi i Finland skryter om hur lite vi betalar för något, medan amerikanerna skryter om hur mycket de lagt ut. Okej, INTE ALLA, men många.

Förälderns minne är kort
Lifehack: hotell i LA

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jessica 29 maj 2018 at 11:40

  Jag känner också att tid borta från LA är slöseri med liv, och jag bor inte ens där.

  • Reply Peppe Öhman 29 maj 2018 at 14:18

   Haha, du måste nog flytta hit.

 • Reply Jessica 29 maj 2018 at 15:24

  Älskar Kalifornien! Havet, bergen, solen, palmerna och det oändliga utbudet av upplevelser. Synd att det är så sablans svårt att ta sig in i landet, att det är så dyrt att leva där och att varken jag eller min man har karriärer som passar för flytt till en annan kontinent. Det är för svårt att lämna vår medelklasstillvaro i Sverige för att börja om på noll någon annanstans. Men den dagen du har råd med en privatlärare till barnen, slå en signal och jag kommer över. Och jag talar både svenska och finska! 😊

  • Reply Peppe Öhman 29 maj 2018 at 15:35

   Jobbar på det! Du är den första som får en signal när allt är klart 🙂

 • Reply Sandra 30 maj 2018 at 01:49

  Intressant det där med skryt! Jag hade en klasskompis som alltid skröt om hur mycket saker kosta, det gjorde mig galen. Vi visste nog att hon hade pengar men medan vi andra var fattiga studerande så… Hur upplever du det att man skryter om pengar? Tycker på nå sätt det känns sundare att skryta om sparsamhet men det finns ju gränser 😄

  • Reply Peppe Öhman 31 maj 2018 at 06:52

   Jag tycker att det är fint när folk är generellt stolta över vad de gjort, men tycker att skryt om pengar och hur mycket man har kan vara ganska osmakligt.

 • Reply Louise 30 maj 2018 at 04:58

  Hahah ja det stämmer ju, det där med skrytet! Så kul iakttagelse!
  Jag ursäktar ALLTID om saker varit dyra. Vi köpte tex en JÄTTESTOR grill (så jäkla klyschiga) och jag måste alltid, precis som parentesen där, raljera över det och typ ”vi kan ju inget om grillar och köpte en vi fått tips om och…” typ, vi visste ju inte bättre.
  Men DET blir ju astöntigt! Och nästan som ännu mer skrytigt, ”oj hoppsan råkade vi köpa en jättedyr grill, sånt har vi inte koll på för vi har såååååå mycket pengar”.
  Jag måste jobba på detta känner jag.

  ps: så ljuvligt ändå att du bor på en plats som det känns som slöseri av liv om du inte är där! Så fint!!

  • Reply Peppe Öhman 31 maj 2018 at 06:54

   Jag är precis likadan, måste förklara att vår lägenhet kanske ligger vid havet, men är liten och sliten och inte full av designmöbler precis.

 • Reply Louise 30 maj 2018 at 04:59

  ps igen: grilla och chilla ska jag börja använda nu. Med tanke på 1) så vackert rim och 2) vår DYRA grill

  • Reply Peppe Öhman 31 maj 2018 at 06:54

   GRILLA OCH CHILLA 4 LYFE!

 • Reply Maja 30 maj 2018 at 21:25

  Haha så sant! Är svensk men flyttade tlll Finland för fem år sen och har lagt märke till att försäljarna här inte försöker sälja på dig det dyraste som i Sverige utan typ det näst billigaste. Funderade en gång på en ny telefon och försäljaren övertygade mig istället att uppdatera programvaran 🙂 Måste säga att jag verkligen älskar den delen av den finska kulturen!

  • Reply Peppe Öhman 2 juni 2018 at 21:39

   HA! Så untressant med kulturskillnader också mellan Sverige och Finland. Min fördom är att Finländarna är sparsammare (snålare?) än svenskarna och uppskattar mest bäst pris.

  Leave a Reply