Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Los Angeles Okategoriserade Personligt

Vänner i nytt land

4 juni 2018

Nu är det bara några dagar kvar innan vi flyger till Stockholm. Jag tvättar kläder och försöker komma ihåg allt som ska fixas innan vi åker. Två månader är ju ändå en ganska långt tid borta. Samtidigt har jag fått ögoninflammation och ser ut som som en zombie på vänstra sidan av ansiktet. Om ni har en bättre huskur än ”vänta ut skiten” får ni gärna tipsa mig!

På väg hem från Joshua Tree stannade vi i Hancock Park hos våra kompisar Anna och Paul. Dit kom också Frida och Joel och Kalle och Stina, samt ett stort antal barn. Vi flöt först omkring i poolen i några timmar och åt sedan middag på terrassen. Fruktansvärt trevligt var det.

Det jag tänkte skriva om är hur tacksam jag är över att få träffa så roliga och snälla människor. Jag vet att det finns en expattillvaro där man känner sig ensam och längtar hem till sina vänner. Och det är klart att jag saknar mina bästisar, men om glaset är halvfullt har bristen på etablerade kompisar i ett nytt land gjort att det öppnats upp för nya, otroligt bra människor.

När jag pluggade på USC hängde jag såklart med mina studiekamrater, vissa av dem är fortfarande aktuella som vänner, men det var när jag träffade Cissan på svenska kyrkans julfest som början på dagens vänskaper öppnade sig. Lite senare åt jag frukost med henne och Johanna Swanberg, det var lite nervöst och awkvard, men vänskapligt ändå. Cissan skulle fylla år några veckor senare och bjöd ungefär alla svenskar (plus en finlandssvensk) hon kände och där etablerades hela vår Los Angeles-vänskapskrets. Tänker att det ofta är så, att en person blir inkörsporten till en massa nya roliga människor. Sensmoralen i det här inlägget är således: Känner du dig ensam i ditt nya land kan det vara en tröst att det räcker med att träffa en bra person för att du snart ska ha en ganska stor vänskapskrets.

 

Det här är för övrigt den typen av bild Magnus aldrig skulle lajka på Instagram. FÖR mycket hud. Han skulle vara rädd för att uppfattas som en snuskgubbe. Alltså om det var någon annans kropp.

Detta gör jag innan vi åker
Glamping i Joshua Tree

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Hilda 4 juni 2018 at 11:47

  En huskur som hjälpt både vuxna och barn med ögoninflammation är kamomillte. Blötlägg tepåsarna i vatten, pressa bort det mesta vatten och lägg dem på ögonen några minuter medan du vilar. Enkelt, billigt och effektivt! Hälsar en mamma med sex barn

  • Reply Peppe Öhman 4 juni 2018 at 16:42

   Tack! Nu minns jag plötsligt att jag gjort det förut. Känns som om det lättar redan efter några timmar. Glad! Tack!

 • Reply Maja 4 juni 2018 at 13:58

  Barnens läkare i både schweiz och belgien har ordinerat att man gör rent med nedkylt svart te flera gånger om dagen.

  Nya vänner, jag känner mig dagligen ruskigt tacksam för att jag fortfarande hittar nya fina vänner som berikar livet med mångfald. Kom just från en avskedsfest ordnat av ett gäng 20
  åringar där jag till en början höjde medelålder rejält. Men sen trillade in både 40+ och 50+. Så kul att få hänga i olika sammanhang.

  • Reply Peppe Öhman 4 juni 2018 at 16:43

   Åh, hoppas att det funkar med all sorts te! Kamomill börjar nämligen ta slut. och verkligen värdefullt att umgås över generationsgränserna.

 • Reply Magdalena 5 juni 2018 at 11:09

  Känner igen lite samma även om jag kanske har ett par av mina vänner på närmare håll, bara ca 1 timmes flyg o så men livet…
  Är också tacksam för den biten att tillhöra minoritet (dubbel minoritet) här i Finland genom att vara teckenspråkig för via språket och den kulturen hittade jag några vänner. Sedan att nu vi har barn i samma ålder underlättar lite också och att alla har samma behov, kampen för att barnen ska få rätt o lära sig sitt modersmål (i detta fallet vilkendera av teckenspråken).
  Man är inte direkt ensam så att säga 🙂

  Hoppas resan till Norden går bra och ni får mycket vänkärlek att tanka här!

  En helt annan sak, jag brukar läsa bloggen via appen bloglovin i mobilen men upptäckt att där kan jag inte läsa kommentarer och lämnar jag kommentar så syns det ju inte här så vet inte riktigt hur det är för dig som bloggare om du kan se på vilka plattformer vi lämnar kommentar?
  (Hoppas du förstod vad jag menade 🙂 )

  • Reply Peppe Öhman 5 juni 2018 at 16:54

   tycker att det är så spännande och intressant att du talar teckenspråk. jag liksom fått en ny språkgrupp i Finland att tänka på.

   AHA! Visste ej att det kan finnas kommentarer på Bloglovin! Eller var det så du menade, att om du kommenterar där så dyker det inte upp här? måste genast in och kolla. 🙂

   • Reply Magdalena 7 juni 2018 at 11:38

    Hehe jo… tom dubbla språkgrupper blir det.

    Ja precis nu har jag inte lämnat ngn kommentar på länge där pga osäker på om syntes mm.. tror nog flesta ändå kommenterar direkt på bloggen mm. (Som nu är jag på webbsidan via mobil istället för appen). Men märkte tex där syns iaf inte alla kommentarer som finns här så misstänker de synkas ej.

    • Reply Peppe Öhman 8 juni 2018 at 19:34

     Åh så störande med kommentarerna!

  Leave a Reply