Personligt Stockholm

Svenskans vackraste ord

11 juni 2018

De senaste åren har vi inlett sommaren (och ibland jullovet) med att åka över till våra kompisar Karin och Peter som bjuder på grillmat och har överseende med att vi är jetlaggade och tröga i huvudet. I går var det exceptionellt varmt och vi satt ute på altanen hela kvällen. Men vi tar det från början. En dryg timme innan vi skulle åka föll jag in i en jetlagkoma och var nere i djupaste djupsömnen när det var dags att åka.

Vi gick ner till Fältöversten för att köpa blommor och beställde sedan en taxi. Älskar att alla taxin har barnstolar. Det har de inte i Los Angeles.

Det var otroligt vackert att åka över bron till Lidingö och nästan för varmt när vi kom fram. Mycket snack om dopp i havet, men ingen orkade gå ner till havet när det kom till kritan. Hoppas detta inte blir en trend.

 

Majlis däckade i min famn på en USA-pläd (precis som ifjol). Ser ni hur mjuk kvällssolen är. Läste i typ Språktidningen för evigheter sedan att ”kvällssol” är svenskans vackraste ord.

Eftersom de andra har jobb och skola att gå till drog vi hem vid halv tio. Fick vänta på taxin i nästan 20 minuter och jag säger inte att det är en tävling, men i LA är en Uber eller Lyft sällan längre bort än tre minuter.

Det var ljust och varmt så det gick ingen nöd på oss. Majlis hade vaknat upp och drog små glada dansshower för oss. (Kolla förresten så lång Vidde är!).

Så var det med den dagen. Var så nöjd att jag sov en hel natt.

Stockholm Helsingfors med stil
Bada på Stora Essingen

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mia 11 juni 2018 at 13:49

    Klänningen! Så fin!

  • Leave a Reply