Jobb OOTD Resa

Wowanders och problemet med för många val

11 juni 2018

I dag träffade jag coachen och poddpartnern Maja för första gången. Helt oacceptabelt att jag inte tog en enda bild på henne, men får en ny chans imorgon. Vi åt lunch på Broms och pratade om kommande poddar och kurser vi ska dra. Maja visade upp sig bullet journal och jag blev motvilligt intresserad. Är rädd för att det skulle bli ytterligare en prestation för mig att upprätthålla en sån, men när jag fick se hur man kan använda den till att lista det man mår bra av att göra och sen hålla koll på sig själv och se om ens mående korrelerar med hur mycket man gjort feelgood-grejer blev jag intresserad. Typ: Lista 15 saker som får dig att må bra (sova, motion, läsa fiktion, rida, äta bra, skriva, blogga etc) och lova dig själv att göra minst 6 såna varje dag.

Vi pratade också om hur för många val får en att må dåligt. Jag får panik när jag ska välja färg på naglar när jag går på manikyr pedikyr. Jag fattar att det är världens löjligaste grej att få panik av, men tror verkligen att människor mår bättre när alternativen är begränsade. Några timmar senare gick jag på ett pressevent för appen Wowanders, som är en sprillans ny reseapp där folk kan lista och utvärdera hotellen, restaurangerna, museerna och andra attraktioner. Tanken är att det ska vara mer personlig och närmare bloggar och Instagram än Tripadvisor och Yelp. Grundarna av appen sa samma sak för många val, åker man till Mallorca, kollar på Tripadvisor som listar 40 minst 4-stjärniga restauranger blir det för mycket och det slutar med att man äter middag på hotellet (2 stjärnor).

Som ni ser hade jag klätt ut mig till influencer i gammal Filippa K-klänning, den vanliga skinnopajen, hatt från H&M och pjucks från Puma. På tal om hattar så hade & Other Stories flera riktigt snygga.

Stockholm Helsingfors med stil
Bada på Stora Essingen

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Fager Dam 11 juni 2018 at 18:04

  Maja använder helt tydligt sin bullet journal totalt annorlunda än vad jag använder min 😀 min bujo är mest en anteckningsbok med typ anteckningar från möten.

 • Reply Josefina 12 juni 2018 at 23:54

  Jag förstår idén med bullet journals men känner också att det skulle bli ännu ett ”måste”. Jag har en papperskalender (i tillägg till telefonens) där jag även skriver ner vad jag gjort under dagen, mycket kortfattat, och det är knappt jag kan hålla den uppdaterad. Däremot har jag massor av smålappar med kom-i-håg och jag gör ofta en att göra-lista. Att få ner på papper vad som ska göras ger en så himla mycket bättre överblick och minskar stress. Så kanske att jag har en bullet journal fast på mitt sätt 🙂

  • Reply Peppe Öhman 15 juni 2018 at 02:54

   Tänker precis som du, att BJ blir ännu mer jobb, men det går säkert att på ett smart sätt göra den till en hjälpreda. Tror jag?

  Leave a Reply